. Ma László napja van.
Körbári bulibárók – válaszolt az önkormányzat a koktélbáros kérdéseinkre
2022-02-20 07:29:55
Körbári bulibárók – válaszolt az önkormányzat a koktélbáros kérdéseinkre

Körbári bulibárók – válaszolt az önkormányzat a koktélbáros kérdéseinkre

Mint ahogy arról lapunk beszámolt, a körbár üzemeltetője megerősítette, hogy a két évvel ezelőtti kilakoltatásuk miatt pereskedésbe kezdtek a gyömrői önkormányzattal, melyet másodfokon nyertek meg. A tisztánlátás érdekében kérdésekkel fordultunk a városházához, válaszukat közreadjuk.

 

Az önkormányzat állítása szerint a bíróság első fokon az önkormányzatnak, másodfokon azonban a körbár korábbi bérőjének, azaz a Lake Drink Kft-nek adott igazat. Tehát végül a város tulajdonában álló TÜF Kft-t kötelezte a teljes perköltség megfizetésére. A gyömrői önkormányzat tájékoztatása szerint ez egészen pontosan 624 ezer ft. Vagyis ennyibe került Gyömrő lakosainak a felesleges kakaskodás.

 

Fontos megjegyeznünk, hogy a rendelkezésünkre bocsátott ítéletet egyelőre csak a birtokvédelmi kérdéseket tisztázta, vagyis azt: „ki van jogerősen házon belül”. Mivel a pert a korábbi bérlő megnyerte, jogaiba való visszahelyezéséről, az elszenvedett károk megtérítéséről további egyeztetések szükségesek.

 

Nem adják fel


A város válaszából ugyanakkor az is kiderül, hogy a jogerős ítélet ellenére az önkormányzat nem adta fel a harcot, perújítási kérelemmel fordult az első fokon eljárt bírósághoz. Kedvezőtlen ítélet esetén ez azt is jelentheti, hogy további közpénzeknek mondhat búcsút a város.

Utoljára frissítve: 2022-02-20 07:32:43

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Akik Magyarországon a pártállami rendszer 12 éves kormányzása után is a Fideszre adták a szavazatukat, már nem...
Bővebben >>