. Ma Emma napja van.
Kiskutya, golyóálló mellény: ezek is ottmaradtak idén a szálláshelyeken
2016-09-22 12:48:29
Kiskutya, golyóálló mellény: ezek is ottmaradtak idén a szálláshelyeken

Kiskutya, golyóálló mellény: ezek is ottmaradtak idén a szálláshelyeken

Feledékenyek vagyunk nyaraláskor, a szállásadók többsége szerint átlagosan minden 10. vendég otthagy valamit távozáskor - derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Jellemzően ruhát, szépségápolási terméket és gyerekjátékot nem teszünk vissza a bőröndbe, de akadnak igazán emlékezetes darabok is, így például golyóálló mellény, gyémánt fülbevaló, lőszer vagy éppen erotikus segédeszköz.

 

A Szallas.hu friss felmérése szerint, melyben közel 400 partnerük vett részt, a magyar szálláshelyek többségnél minden 10. vendég ottfelejtett valamit idén nyáron. A bőröndbe leggyakrabban a ruhaneműk nem kerültek vissza, amit a szépségápolási termékek, illetve gyerekjátékok követnek. Műszaki cikkek is rendszeresen árválkodnak a szobában, ezek közül is messze kiemelkednek a mobiltelefonok töltői. Persze megesik, hogy rendhagyóbb darab marad ott, a szállásadók kétharmadával fordult már elő, hogy nagy meglepetés érte őket a szoba takarítása, rendbe hozása során. Egy vendéglátó például a tőle távozó nyaraló preparált skorpiójával nézhetett farkasszemet, míg egy másik fecskendővel és injekciós tűkkel – mint később kiderült –, ezek inzulin beadására szolgáltak. Előfordult olyan eset is, ahol lőszert, illetve golyóálló mellényt találtak a szobában, itt a kapkodva csomagoló vendég egy vadász volt.

 

Az otthagyott különlegességek sorát szaporítja az a kistermetű kutyus is, mely egy szállodai szobában elbóbiskolva várta gazdáját, aki a távozáskor megfeledkezett az ebről. Szerencsére a gazdi észbe kapott, és hamarosan visszajött érte” – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője. Fellelhetőek persze az extrém tárgyak között gyakran előforduló darabok is, ezek toplistájának élén a szexuális segédeszközök és az erotikus fehérneműk állnak, de a statisztikák alapján egy szállodásnak arra is jó esélye van, hogy műfogsort találjon.

 

Gyémánt fülbevaló, aranyóra, készpénz


A Szallas.hu által összeállított értékes tárgyak listáját egyértelműen a műszaki cikkek és ékszerek vezetik. Előbbi kategóriában a legjellemzőbb az okostelefon, mely a szoba egy kevésbé látható zugában vagy az ágy alatt várja, hogy ráleljenek. Nem ritka az sem, hogy a nyaralás idejére távmunka céljából hozott laptop marad a komódban. Az ékszerek kapcsán legtöbbször a lehúzott jegygyűrűkről feledkezünk meg, de találtak már gyémánt fülbevalót és aranyórát is szállásadók. „Ha van széf a szobában, akkor azt a vendégek szívesen használják értékeik megőrzésére, ám a trezor a felejtés melegágya is egyben. A szállásadók beszámolói alapján ugyanis itt is rendszeresen bukkannak ottfelejtett dolgokra, jellemzően készpénzre, bankkártyára, iratokra, ékszerekre, illetve lakáskulcsra” – mondta Pálinkás János.


Ritkán az is eltűnik, ami nincs is?


A vendégek többnyire otthon veszik észre a hiányt, s ilyenkor általában a szállásadót telefonon kérik meg, hogy postázza utánuk a hiányzó tárgyat. Az értékesebb, illetve számukra valamiért kiemelten fontos holmikért azonban inkább visszamennek. „A szállásadók elmondása alapján, ha a vendég magától nem jelentkezik, akkor ők keresik meg őket, s ha kell, akár a következő szezonig is őrzik az ottfelejtett tárgyat, rendszerint egyébként feleslegesen, mert ezekért később csak minden 20. vendég jelentkezik” – tette hozzá Pálinkás János. Akadnak ugyanakkor kellemetlen szituációk is, amikor a szállásadók szerint a vendég nem mond igazat: minden 10. vendéglátóval előfordult már, hogy olyasvalamit kértek rajta számon, ami szerinte nem is létezett.


Extrém példák a vendégek által otthagyott különleges tárgyakra

 

  • kiskutya
  • műfogsor
  • puskatöltény
  • fecskendő és injekciós tű
  • ágy kacsa
  • erotikus segédeszköz
  • óvszer
  • vadászlőszer
  • gyémánt fülbevaló
  • preparált skorpió
  • aranyóra
  • pacemaker töltője
  • árajánlat lakásfelújításra
  • széttépett tanga bugyi
  • hallókészülék
  • golyóálló mellény
  • imaszőnyeg
  • 300 ezer forintnyi készpénz
 

Utoljára frissítve: 2016-09-22 12:59:10

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>