. Ma Gedeon napja van.
Kidobjuk Orbánt, mint a büdös halat!
2013-09-29 22:57:17
Kidobjuk Orbánt, mint a büdös halat!

Kidobjuk Orbánt, mint a büdös halat!

„Két évvel ezelőtt ezen a napon született meg a Szolidaritás Mozgalom. Isten éltesse a Szolidaritás Mozgalmat!” Így kezdte Bajnai Gordon a Szolidaritás által szervezett tüntetésen és egyben ünnepségen, a közel húszperces beszédét.

 

SZOBORDÖNTÉS, VONULÁS, KÉPGALÉRIA ITT>

 

Kétség kívül, a Szolidaritás rendezvénye jól sikerült. 2013 szeptemberének utolsó hétvégéjén több ezer ember vett részt a szobordöntögetésbe torkolló tüntetésen. Bár, a legnagyobb apropó Orbán Viktor szobrának ledöntése volt, érdemes pár szót, talán egy cikket is ejteni Bajnai Gordon, eddig talán leginkább emberközelibb, leglázadóbb és egyben legjobb beszédjének. Nem kellett sokat várni, hogy a köszöntés után a lényegre kerüljön a szó. Bajnai úgy fogalmozott „Elkélne az isteni segítség egy olyan eszménynek, amit a mostani kormány első munkanapjától kezdve szétvert és lábbal tipor. Orbán Viktor rezsimje egy embertelen, sikertelen, gátlástalan és reménytelen kormányzást valósít meg Magyarországon. Véget fogunk vetni neki.”

 

Bajnai a Fidesz kongresszusát a múltbéli rendszerek hagyományaihoz hasonlította. Felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor pártján belüli megerősítésének napja, nem csak azért volt fontos, hogy végre megkönnyebbüljenek a nagy izgalomtól sokkos állapotban lévő kormánypárti szimpatizánsok, hanem azért is, mert immár papír van róla, a Fidesz csalt a Bajai választásokon. „A kecskeméti törvényszék, oklevélbe foglalta a Fidesz kongresszusának, hogy Baján elcsalta a választásokat”

 

A tömeg ezt meghálálta Bajnainak, hatalmas tapsviharba tört ki, így kaptak még pár hasonló szót, a következőket tette még hozzá a volt miniszterelnök, „Fontos dolog, hogy kimondták, hogy meg kell ismételni a választást Baján, de legalább ennyire fontos, hogy elmondhatjuk, a Fidesznek papírja van róla, hogy csal. De miért van szüksége arra, hogy csaljon? Megmondom nektek! Azért mert az elmúlt három évben is lopott, hazudott. És mivel kiderült, hogy lop és hazudik nem maradt más, mint a csalás, hogy hatalmon maradhasson

 

Bajnai elmondta véleményét, miszerint a csalások mögött maga Orbán Viktor áll. Arra célzott, ezek a módszerek nemhogy a Fidesz által elfogadottak, hanem egyenesen Orbán Viktor jóváhagyásával és irányításával történhetnek.

 

„Elmondok nektek egy régi bajai igazságot. Fejétől bűzlik a hal. És mi baján, mi bajaiak mindenki másnál jobban tudjuk, hogy büdös halat nem teszünk a halászlébe, azt ki kell dobni. Ki kell dobni, mert tönkreteszi az egészet. Barátaim! Dobjátok ki, dobjuk ki együtt! Dobjuk ki, mert megmérgezi az életünket, nem csak az ételünket.”

 

Na ezek után érkezett meg az első nagy skandálás, mindenki ki akarta dobni Orván Viktort a levesből. A halászlés párhuzamról áttért a kommunista párhuzamhoz is Bajnai. „Furcsa volt látni tegnap ezt a kongresszust. Furcsa, hogy az orbánisták mennyi mindent megtanultak a kommunistáktól. Miközben bőszen kommunistáztak tegnap is, elég sok volt a hasonlóság. Hasonlóság volt, ahogy érkeztek a párttitkárok, csak most már nem fekete Volgával, hanem fekete lézerblokkolós Audival járnak. És mára a kommunisták legharcosabb ellenzékéből, talán a legszorgalmasabb tanítványuk lett. Úgy államosítanak, mint a kommunisták, nyugdíjpénzt, iskolát, trafikot, vagy veszteségbe hajtott közszolgáltatót, hogy a veszteséget a ti adótokból fizettessék meg a választások után.”

 

Többen már felhevülten tépték volna le a lepel alatt megbúvó Orbán szobrot, de még nem volt vége a mondandóknak. Úgy hazudnak, ahogy a kommunisták, reggel délben és este, az állami híradókban, a Simicska plakátokon, az aláírást gyűjtő íveken. És úgy épít magának emlékműveket Orbán Viktor mint a kommunisták, csak ő nagyobbat. Előre szólunk! A szoborparkba a felcsúti stadion nem fog beférni.”

 

Kicsit nem túl őszintének tűnve, gondolatokat hallhattunk arról is, hogy milyen kár, hogy Orbán Viktorból az lett aki. Ebből kifolyólag sajnos le kell váltani, ez volt a lényeg. Megerősítette, sőt nyomatékosította Bajnai, hogy Orbán Viktorral, a „polippal” nincs kiegyezés. „Vegyük elő a régi plakátokat Tovarisi konyec!”


A hosszas indoklás után, kapott a közönség egy kis bíztatást a 2014-es szavazáshoz. Megtudhattuk azt is, hogy együtt menni fog. Tehát mindenki megnyugodott. Azért a szoborra sokan koncentráltak erősen azt gondolva, és néha ki is mondva „döntsük már le!”


Bajnai beszéde után meghallgattunk még pár beszédet, aztán ledöntésre került a szobor. A szobor mint az Orbán kormány szimbóluma darabokra tört, együtt még ez is ment. Aztán elindultak az emberek és a szervezők szerint méltó helyére állítottak a szobor maradványait. Orbán törzsét, és testétől elvált fejét a Terror Háza előtt helyezték el. Kónya Péter ígérete szerint Orbán és kormánya, külön szobát fog kapni az intézményben a választások után.

 

Ellentüntetés nem volt, rendbontás nem történt, a rendőri intézkedés sem volt túl hatalmas, nagyon békés volt a tömeg. Ilyen ez az ellenzék, nem veri szét az adónkból épített közterületeket. Még akkor sem, ha Dopeman hevíti fel őket köztéri káromkodással, akkor sem, ha a hangszórókból HétköznaPICSAlódások (ők egy igen szókimondó punk zenekar) számai szólnak és akkor sem, ha teátrálisan együttes erővel megsemmisítették Orbán Viktor szobrát. Lehet ez a baj? Túl normális a baloldal, nem elég ahhoz, hogy a Magyarok elhiggyék, baj van. Ahhoz hisztérikusan rombolni kellene, hogy felébredjen az alvó nép. Nagyon magas ma már az ingerküszöb, ezért van az, hogy aki normális nehezen viseli el a mai világ otromba megnyilvánulásait.

 

Ahogy Bajnai mondta, „Ez az a másik világ, amit mi képviselünk. Egy normális gyarapodó, összetartó, szolidáris európai Magyarország. Mi ebben hiszünk. És ez a másik világ ez amit képviselni fogunk. Kedves Barátaim, mondjátok el mindenkinek, ha innen elmentek. 2014 nem a bal vagy jobb oldal küzdelme lesz egymással. 2014 népszavazás lesz! Népszavazás lesz ahol a normális Magyarország hívei, megküzdenek Orbánország zsoldosaival.”

 

AEN


 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-29 23:46:04

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Benkó Zsolt
Szeritem a balodalnak elkelennne gondolkoni,Mit is akar az Aki Gazdasági Miniszterként,talán kinevezett valakinek,csak az a dolga hogy fikázza az Orbánt???? Nem értem a lelki ismeretét,de gyarló......... Ő mikor lesz képes Honorálni azokat akit tőnkre tett????? ezzel kell neki foglalkozni... de ez az MSZP és a többi
2013-09-30 18:27:10

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>