. Ma Emma napja van.
Ki akar és ki nem Horthy parkot?
2013-01-05 13:39:53
Ki akar és ki nem Horthy parkot?

Ki akar és ki nem Horthy parkot?

2012-ben Gyömrő Város Önkormányzata szavazott és a központi Szabadság teret Horthy parkká keresztelte át. De ki akar igazából Horthy parkot?

 

A népszavazás előtt egy nappal minden helyi és több országos szervezet is kinyilvánította véleményét a kérdésben. A helyi Kigye, MSZP és DK arra kérte szimpatizánsait, menjenek el szavazni, tegyék le a voksukat amellett, hogy ne legyen Gyömrőn Horthy park. A Gyömrői Társaskör, bár nem mondott határozott véleményt, de az első pillanattól kezdve a népszavazás mellett volt, a helyi Fidesz pedig felkérte választóit menjenek szavazni 2013.01.06-án vasárnap és szavazzanak lelkiismeretük szerint.

 

Országosan is nagy vihart kavart a kérdés az MSZP, a Szolidaritás és a Milla (Együtt 2014) üzent gyömrői lakosoknak, hogy vasárnap ne maradjanak otthon, szavazzanak igennel, és utasítsák el a megosztó történelmi személyiség és annak borzalmas korszakának újraélesztését.

 

Úgy tűnik hatalmas az egység, de azért vannak, akik szeretnének Horthy parkot. Ide sorolható a Gyömrő 2000 kör és a helyi Jobbik. Legújabb információink szerint olyannyira kiállnak eredeti már elismerten hibás döntésük mellett, hogy Mezey Attila kijelentett ha nem lesz eredményes a népszavazás maradhat a Horthy park.

 

Az elmúlt időszakban történészek is sorra jöttek el Gyömrőre, kik szintén nagyobb arányban javasolták, utasítsa el lakosság Horthy ilyen formában való újraélesztését. Romsics Ignác, Ungváry Krisztián és Karsai László mondott nemet Horthyra.

 

Raffay Ernő volt az egyetlen történész aki kiállt Mezey Attila mellett, kit Karsai úgy jellemzett ennek történelmi korszaknak a korántsem nevezhető Raffay szakértőjének, szívesen beszélgetne vele mert Raffay Ernő sokat tanulhatna még.

 

Gyömrő város soha nem látott figyelmet élvez az sajtóban, sok szervezet média és politikai vagy civil szervezet valamint azoknak vezetői hangsúlyozzák szükséges mindenki szavazata. Holnap véget érhet a hónapok óta húzódó vita, tegyen érte Ön is! Szavazzon igennel és utasítsa el a szélsőjobboldal térnyerését Városunkban!


"Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről

ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?"



 

 

 

 

AEN


 

Utoljára frissítve: 2013-01-05 14:57:01

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>