. Ma Adél napja van.
Ki akar és ki nem Horthy parkot?
2013-01-05 13:39:53
Ki akar és ki nem Horthy parkot?

Ki akar és ki nem Horthy parkot?

2012-ben Gyömrő Város Önkormányzata szavazott és a központi Szabadság teret Horthy parkká keresztelte át. De ki akar igazából Horthy parkot?

 

A népszavazás előtt egy nappal minden helyi és több országos szervezet is kinyilvánította véleményét a kérdésben. A helyi Kigye, MSZP és DK arra kérte szimpatizánsait, menjenek el szavazni, tegyék le a voksukat amellett, hogy ne legyen Gyömrőn Horthy park. A Gyömrői Társaskör, bár nem mondott határozott véleményt, de az első pillanattól kezdve a népszavazás mellett volt, a helyi Fidesz pedig felkérte választóit menjenek szavazni 2013.01.06-án vasárnap és szavazzanak lelkiismeretük szerint.

 

Országosan is nagy vihart kavart a kérdés az MSZP, a Szolidaritás és a Milla (Együtt 2014) üzent gyömrői lakosoknak, hogy vasárnap ne maradjanak otthon, szavazzanak igennel, és utasítsák el a megosztó történelmi személyiség és annak borzalmas korszakának újraélesztését.

 

Úgy tűnik hatalmas az egység, de azért vannak, akik szeretnének Horthy parkot. Ide sorolható a Gyömrő 2000 kör és a helyi Jobbik. Legújabb információink szerint olyannyira kiállnak eredeti már elismerten hibás döntésük mellett, hogy Mezey Attila kijelentett ha nem lesz eredményes a népszavazás maradhat a Horthy park.

 

Az elmúlt időszakban történészek is sorra jöttek el Gyömrőre, kik szintén nagyobb arányban javasolták, utasítsa el lakosság Horthy ilyen formában való újraélesztését. Romsics Ignác, Ungváry Krisztián és Karsai László mondott nemet Horthyra.

 

Raffay Ernő volt az egyetlen történész aki kiállt Mezey Attila mellett, kit Karsai úgy jellemzett ennek történelmi korszaknak a korántsem nevezhető Raffay szakértőjének, szívesen beszélgetne vele mert Raffay Ernő sokat tanulhatna még.

 

Gyömrő város soha nem látott figyelmet élvez az sajtóban, sok szervezet média és politikai vagy civil szervezet valamint azoknak vezetői hangsúlyozzák szükséges mindenki szavazata. Holnap véget érhet a hónapok óta húzódó vita, tegyen érte Ön is! Szavazzon igennel és utasítsa el a szélsőjobboldal térnyerését Városunkban!


"Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről

ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?" 

 

 

 

AEN


 

Utoljára frissítve: 2013-01-05 14:57:01

További híreink
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Aktuális Bővebben
A pápai ravatal után homár, polip, articsóka főfogású szerény luxusebédre ült be Orbán és neje
Miközben itthon hiány van az ársapkás burgonyából, zavar lehet a kormánykommunikációs gépezetben, hogy nyilvánosságra került Orbán római luxusebédje, amire nem kis ízlést...
2023-01-05 15:42:29, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Már januárban importra fog szorulni Magyarország sertéshúsból és burgonyából - mondta Raskó György agrárközga...
Bővebben >>