. Ma György napja van.
Kezdődhet a plakátok eltakarítása Gyömrőn
2016-09-10 11:19:55
Kezdődhet a plakátok eltakarítása Gyömrőn

Kezdődhet a plakátok eltakarítása Gyömrőn

A választási eljárásról szóló törvény szerint "A plakátot az, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.”

 

Gyömrőn augusztus 28-án tartottak időközi választást, így előírások szerint szeptember 27-ig el kell távolítani minden felületről a választási anyagokat. Az ezzel járó munka csak Gyenes Leventét illetve Horváth Istvánt érinti, ugyanis a munkáspárti jelöltről egyetlen plakát sem jelent meg a kampány során.

 

Túlzottan azonban egyik jelöltnek sem kell izgulnia amiatt, hogy megbirságolják, ha nem takarít össze maga után. Szerkesztőségünk korábban megkereste a város jegyzőjét, mert voltak olyan képviselők, akik másfél évvel a 2014-es önkormányzati választások után sem takarítottak össze maguk után. Varga Ernő akkor azt jelezte, hogy az önkormányzat csak akkor lép a kérdésben, ha valaki panaszt tesz. A régi plakátok így az eset után is ott díszelegtek a város több pontján, van, ahol a mai napig. Volt olyan képviselő, aki a jegyző nyilatkozata után sem szedte le a papírokat, inkább csak viccelődött a szituáción.

 

 

GYH

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>