. Ma Emőd napja van.
Kerti öntözőrendszer telepítése otthon
2020-07-16 20:48:48
Kerti öntözőrendszer telepítése otthon

Kerti öntözőrendszer telepítése otthon

Miért éppen az automata öntözőrendszer?

 

Ahogy a neve is sugallja, automata jellege nagyban megkönnyíti az életed, különösen a nyári reggeleken, amikor nem kell hajnalban kelni csak azért, hogy megöntözd a növényeket, a veteményest.

 

A kényelmi funkció azonban csupán hab a tortán. Óriási előnye még ennek a módszernek, hogy különböző öntözési zónákat alakíthatunk ki a másféle vízigényű növények számára, mindezt a kertben kialakított növényi kultúrákat szem előtt tartva.

 

Kiválaszthatjuk továbbá a szórófej típusát, és beállíthatjuk az öntözés mennyiségét, intenzitását is. Esős időben pedig egy beépített érzékelő állítja le az öntözést, így nem áll fenn a túlöntözés veszélye.

 

Választhatunk továbbá, hogy talajszint feletti, állandó vagy kiemelkedő szórófejekkel tegyük-e teljessé az öntözést. Az előbbi azért is olyan népszerű, mert a szórófejek nem zavarják a kertészkedési folyamatot.

 

Mikor telepítsük az öntözőrendszert?

 

A termőterület vagy a veteményes kialakítása után hozzá is kezdhetünk a telepítéshez. Néha könnyebb dolgunk van akkor, ha már a kezdetekben lefektetjük a szükséges csőrendszert és annak eszközeit.

 

A globális felmelegedés okozta hőség miatt érdemes számolni a ténnyel, hogy az országban is egyre keményebb, száraz időszakok köszöntenek be, így el kell gondolkodnunk, mi történik, ha kevesebb csapadék éri kertünket.

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ország medencehelyzetű terület, így klimatikus adottságokkal rendelkezik. Ezen talajok esetében a vízháztartás állandósága ösztönzi a jó termést.

 

Az AutomataÖntözőrendszer.com-nál kapható csepegtetőszalagok között számos hasznos darabra lelhetsz, amelyek segítik “vízbe borítani” kerted.

 

Mikor és hogyan?

 

Óriási jelentőséggel bír, hogy mégis mikor telepítjük az öntözőrendszert. Érdemes egy olyan építési fázisban, amikor már biztosan megvan a kerti szegélyek helye. Ha tudod már, hol futnak a gyepet és az ágyásokat elválasztó peremek, akkor lefektetheted azon csöveket, amelyeket előtte már tervrajzra vetettünk. Ezt követően a szükséges vízmennyiséget is kiszámolhatod, valamint hogy lesz-e elegendő nyomás, és hogy biztosított-e az vízutánpótlás.

 

Érdemes szakemberre bízni a kerti öntözőrendszer kiépítését, hiszen minden szakmai szempontot figyelembe vesznek; például a talajadottságokat, lejtőkitettséget, stb.

További híreink
5 kulcsfontosságú tanács a COVID-19 fertőzés elkerülésének céljából
Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt az 5 tanácsot, amit a koronavírus-fertőzés elkerülésének céljából mindenképpen javasolt betartani. Egyaránt szó lesz tehát az egészség...
2020-07-23 21:31:01, Hírek, Színes Bővebben
Ezekre a helyekre érdemes nyaralni menni koronavírus idején
Hazánkban jelenleg nincs koronavírus-járvány, ellenben a járványveszély továbbra is fennáll.
2020-07-20 18:06:30, Hírek, Színes Bővebben
Egyedi tokot iPhone 8 Plus-ra is!
Mikor valaki úgy dönt, hogy beruház egy igazán drága és első osztályú telefonra, akkor az is eszébe jut, hogy azt a készüléket meg is kell óvni mindentől. Éppen ezért nag...
2020-07-20 18:03:53, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hazánkban jelenleg nincs koronavírus-járvány, ellenben a járványveszély továbbra is fennáll.
Bővebben >>