. Ma Emma napja van.
Kamu, a kamudoktori? Vagy mégsem?
2013-11-19 19:54:30
Kamu, a kamudoktori? Vagy mégsem?

Kamu, a kamudoktori? Vagy mégsem?

2013 november 17. napján megjelent „A diplomája és nyelvvizsgája is ál az áldoktornak?" című cikkünkre reagálva, a Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány hivatalos levele érkezett szerkesztőségünkbe. Kertész-Bakos Ferenc közleményében Jávor Benedeket vádaskodással vádolta, mivel a PM-es képviselő álegyetemként titulálta az alapítványt.

 

Mint köztudott Tolnai Jánosné és Gyenes Levente mellett, számos ismert közszereplő szerezte megkérdőjelezhetó módon doktori címét, mit több tényfeltáró cikk  "kamudoktorinak" illet.

 

(Mások mellett Dr. Lázár László alias VV Laci, Dr. Gyenes Levente gyömrői polgármester, Dr. Vida János exrendőr, biztonsági vállalkozó, a TiniGuard szolgáltatás megalapítója, Dr. Albino Malungo, Angola Dél-Koreában akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, egész sor harcművész, sőt még Dr. Elek István Monaco tiszteletbeli konzulja, a Diplomata Magazin tulajdonosa, az ATV résztulajdonosa is. Az álegyetem honlapján dékáni ügyvivőként nemrégiben még az a Lengyel Zoltán korábbi fideszes, majd MDF-es országgyűlési képviselő szerepelt, aki 2007-ben összeverekedett az igazoltató rendőrökkel, ezért később felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Forrás: atlatszo.hu)

 

Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány közleménye:

 

Álljon le Benedek!

 

A Pro Deo State University dékánjaként arra kérem, és egyben felszólítom az Együtt PM képviselőjét, Jávor Benedeket, hogy fejezze be a múlt héten ismételten elindított vádaskodását, a minden alapot nélkülöző politikai hisztériakeltését az egyetemmel és annak volt hallgatóival kapcsolatosan.

 

Tény kérdése, bár erre már talán nem emlékszik a képviselő úr, hogy az általa csak „álegyetemnek” nevezett Pro Deo State University-től kért már szakmai segítséget és kapott. Akkor még az LMP lelkes frakcióvezetője volt. Így hát igencsak furcsa ez a pálfordulása a képviselő úrnak. Azóta tény kérdése, hogy más politikai köpönyegbe bújt Jávor úr, de ez akkor sem jogosítja fel arra, hogy másokról valótlanságokat állítson.

 

Sajnálatos, de úgy tűnik, hogy Jávor Benedek a jövőbeli politikai karrierje érdekében bárkit képes nemtelen eszközökkel lejáratni, bemocskolni akár úgy is, hogy a  félévszázados múltú egyházi alapítású egyetemet a Pro Deo State University-t álegyetemnek nevezi, és annak jelentős sikereket elérő hallgatóit rossz hírbe kívánja hozni és áldoktoroknak nevezi.

 

Az egyetem dékánjaként már az is felvetődött bennem, hogy Jávor úr talán azért ostromolja ily hevesen és próbálja meg lejáratni egyetemünket, mert ( ki tudja milyen ellenérdekű) gazdasági csoportot szolgál, vagy azért, mert nem kértük fel előadó tanárnak, nem ajánlottunk neki professzori állást, hisz köztudomású tény, hogy a Pro Deo University dékánjaként  kollégáimmal keresztény magánegyetem létrehozásán dolgozunk Magyarországon.

 

Sajnálatos, hogy Jávor képviselő egyetemünket támadja nemtelen és erkölcstelen eszközökkel. Megértjük, de elfogadni nem tudjuk, hogy Jávor Benedek múlt héten tett kirohanása egyetemünk és volt hallgatóink ellen semmi más célt nem szolgál, minthogy ezzel is politikai ismertségét növelje. Véleményem szerint az Együtt PM  társelnökének képviselőként különösen tiszteletben kellene tartania a minimális erkölcsi alapokat, ennek megfelelően kellene viselkednie és egyben példát kellene mutatnia az embereknek, hisz mégis csak egy politikus, aki emberek millióinak a jövőjét határozza meg és dönti el adott esetben.

Álljon le Benedek! Ha nem ismeri annak a nyugati keresztény civilizációnak erkölcsi alapjait, melyben élünk, kérem, hogy tanulmányozza azt.

 

Prof. Kertész-Bakos Ferenc

dékán

 

Lapunk felkereste Jávor Benedeket, ki az alábbiakkal kommentálta a cikkünkben is olvasható, Kertész-Bakos Ferenc kérésére nyilvánosságra hozott közleményt:

 

A Dékán úr vádaskodásaira nem kívánok reagálni, a tényeket illetően azonban le kell szögezni: Magyarországon csak magyarországi akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény adhat ki tudományos fokozatot. A Magyar Akkreditációs Bizottsághoz intézett kérdésünkre pedig azt a választ (erre a linkre kattintva elérhető) kaptuk Balázs Ervintől, a MAB elnökétől, hogy A „Pro Deo University” nem államilag elismert felsőoktatási intézmény Magyarországon, sem felsőfokú végzettséghez vezető képzésre, sem doktori képzésre és fokozatadásra vonatkozó akkreditációval nem rendelkezik.

 

A külföldön, külföldi egyetemen szerzett fokozatokat pedig honosítani kell. Tolnainé tehát nem doktor, a Pro Deo pedig a magyar jogszabályok szerint nem egyetem. A Pro Deo State University-ről  további részleteket az atlatszo.hu "Áldoktor vezeti az országos zöldhatóságot" című cikkében is olvashatnak: itt.

 

Jávor Benedek

 

 

AEN

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-11-19 20:28:17

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>