. Ma Csongor napja van.
Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése
2020-02-13 10:59:55
Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése

Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése

A budapesti agglomerációhoz tartozó, Pest megyei településeken működő 16 iskola fejlesztésére mintegy 60 milliárd forintot fordítanak - erről a köznevelésért felelős államtitkár beszélt újságíróknak azt követően, hogy a beruházásokkal kapcsolatos egyeztetésre hívta az érintett települések polgármestereit szerdán.

 

Maruzsa Zoltán azzal indokolta a beruházások szükségességét, hogy a lakosságszám Pest megyében jelentősen nő, csakúgy, mint a tanulók létszáma és ezzel az oktatási infrastruktúra területén is lépést kell tartani.

 

A 16 intézményből négy esetében teljesen új iskolát építenek, míg 12 iskolánál jelentős kapacitásbővítést valósítanak meg. Az intézmények a XXI. századnak megfelelő iskolák lesznek, ahol tornateremre van szükség, ott azt építenek, és technikai felszereléssel, például digitális táblákkal is ellátják azokat - sorolta az államtitkár.

 

Szólt arról is, hogy a kormány 2014-ben országosan egy olyan köznevelési infrastruktúra-fejlesztést indított el, amelyhez összesen 158 projekt tartozott eddig, ehhez jön ez a további 16 iskolafejlesztés. Ezen költségvetési forrásból megvalósuló beruházások mellett a Modern városok programban körülbelül tucatnyi beruházás zajlik a megyei jogú városokban is 50 milliárd forintos nagyságrendben. Mindemellett uniós költségvetési forrásból összességében 126 milliárd forintot használnak fel ilyen célra kifejezetten a konvergencia-régiókban, tehát Pest megyében erre nincs lehetőség - indokolta az államtitkár, hogy a mostani fejlesztések miért fókuszálnak az agglomerációra.

 

A Pest megyei beruházásokkal kapcsolatban elmondta: azok mintegy 14 ezer tanulót érintenek. A négy új iskola 80 tantermet, a 12 intézménybővítés pedig további 136 termet jelent.

 

(MTI)

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>