. Ma Auguszta napja van.
Jövőre tovább emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye
2016-12-19 18:23:19
Jövőre tovább emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye

Jövőre tovább emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye

Novák Katalin a sajtótájékoztatón emlékeztetett: a kormány 2015-ben döntött arról, hogy 2019-ig a duplájára emelik a két gyereket nevelők családi adókedvezményét, vagyis a korábbi húszezer forintról negyvenezer forintra. A 2017-es emelésnek köszönhetően jövőre havonta 30 ezer forintot tud megtakarítani a mintegy 350 ezer kétgyerekes család - közölte az államtitkár.     


Az egy, illetve három vagy több gyereket nevelők esetében nem változik az összeg, ők továbbra is tízezer, illetve gyerekenként 33 ezer forint kedvezményt tudnak érvényesíteni - fűzte hozzá. Hangsúlyozta, a családtámogatási rendszer gerince a - 2011-ben bevezetett és azóta folyamatosan bővített - családi típusú adózás, amelynek lehetőségével évente körülbelül egymillió család él.     


Novák Katalin kiemelte, Magyarország majdnem kétszer annyit költ családtámogatásra mint az OECD átlag. Utóbbi a GDP 2,55 százalékát jelenti, Magyarország ezzel szemben 2017-ben a költségvetés 4,7 százalékát, 1741 milliárd forintot fordít családtámogatásra. Ez 14 százalékkal, 216 milliárd forinttal magasabb, mint a 2016-os összeg.     


Az államtitkár elmondta azt is, hogy a januárban esedékes alanyi jogon járó családtámogatások - családi pótlék, gyermekgondozási segély és gyermeknevelési támogatás - kifizetését előrébb hozták, így a családok még karácsony előtt megkapják ezt az összeget.     


Ezzel a döntéssel a családok anyagi mozgásterét szeretnék növelni az ünnepek előtt - tette hozzá.     


A posta hétfőn kezdi meg a családtámogatások kifizetését azoknak, akik a lakcímükre kérték a folyósítást, akik pedig folyószámlára, bankszámlára kapják, azoknak december 21-23 között utalják el - tette hozzá.     


Az államtitkár azt hangoztatta, a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és a családok is érezzék, hogy Magyarország erősödik.     


Nemcsak egyre többen dolgoznak az országban, hanem egyre többet tudnak a családok a fizetésükből félretenni és a gyereknevelésre fordítani. Az elmúlt években folyamatosan csökkentette a kormány az adókat, és ezt tovább folytatja majd - jelentette ki Novák Katalin.


MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>