. Ma Emma napja van.
Jövő vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend
2016-11-30 19:39:43
Jövő vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend

Jövő vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend

A közlemény szerint az egyes vonalakon sűrűbb vonatközlekedést és új, közvetlen összeköttetéseket hozó 2017-es menetrenddel a vasúttársaság célja, hogy az elmúlt évek európai uniós forrásokból elvégzett beruházásainak, pálya- és járműfejlesztéseinek előnyeit kiaknázva tovább javítsa hatékonyságát és versenyképességét, továbbá még kényelmesebbé, vonzóbbá tegye a vonatozást.
    

Az elővárosi közlekedésben új járatok indulnak Budapest és Oroszlány, illetve a főváros és Martonvásár, Sárbogárd, Vác, Gödöllő, Hatvan, valamint Szolnok között.
    

Decembertől Budapest és Veszprém között - egy délelőtti vonatpár kivételével - óránként közlekednek a vonatok. Veszprémből Budapestre a kora reggeli, Budapestről Veszprémbe a délutáni időszakban pedig további szerelvények közlekednek munkanapokon, így csúcsidőben félóránként járnak a vonatok ezen a vonalon.
    

A főváros és Miskolc, valamint Sátoraljaújhely között módosul a menetrendi struktúra.
    

A nemzetközi vonatközlekedésben nem hoz jelentős változást a decemberi menetrendváltás, de az Agram IC helyett visszatér a Kvarner vonatnév, a járat új útvonala szerint pedig Zágráb helyett egész évben a horvátországi Fiuméig (Rijeka) jár.
    

A jövő vasárnaptól érvényes menetrend megtekinthető a MÁV-csoport honlapján - itt.
    

A közlemény szerint 2017-ben éreztetik majd hatásukat a legfrissebb fejlesztések, mint az e-vonatjegy novemberi bevezetése, a székesfehérvári állomás felújításának decemberi befejezése és a legutóbbi megrendelésből származó FLIRT motorvonatok utolsó egységeinek forgalomba állítása. Az utóbbival kapcsolatban kiemelték, hogy annak eredményeként a budapesti elővárosi és a távolsági forgalomban újabb viszonylatokban közlekedtetik a korszerű járműveket.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-11-30 19:40:21

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>