. Ma Auguszta napja van.
Jövő héten megérkeznek a mínuszok, lehűlés várható
2014-10-19 20:20:24
Jövő héten megérkeznek a mínuszok, lehűlés várható

Jövő héten megérkeznek a mínuszok, lehűlés várható

A jövő héten többször, többfelé várható zápor, néhol zivatar. A hétvégén már nem valószínű csapadék, de akkor a leghidegebb órákban már mínusz 2 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, a hegyekben akár hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 

Hétfőn a ködfoltok feloszlását követően északon néhány, délen több órára kisüt a nap. Napközben főként az ország északi felén növekszik, vastagszik meg a felhőzet, estefelé északon helyenként zápor is lehet, a szél is többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10 fok között, a legmagasabb 19-24 fok között várható.

 

Kedden reggelig északon, délelőtt északkeleten többfelé, egyébként helyenként valószínű eső, zápor. Napközben néhány órára kisüthet a nap, majd késő estétől északnyugaton egyre nagyobb területen csapadékra, elszórtan zivatarra lehet számítani. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

 

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől beborul az ég, országos csapadékra van kilátás: eső, záporeső várható, elszórtan zivatar is kialakulhat. Napközben már többfelé kisüthet a nap, délután eső, zápor inkább már csak a Tiszántúlon valószínű. A szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, a legerősebb szél a Dunántúlon várható. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között alakul.


Csütörtökön, október 23-án többnyire erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Többfelé valószínű eső, zápor, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Emellett a szél nagy területen lesz erős, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10 fok körül alakul.

 

Pénteken elszórtan várható záporeső, a hegyekben hózápor. Többfelé lehet még erős, néhol viharos a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

 

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz, a szél is mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb 10-15 fok között alakul. Vasárnap változóan felhős idő várható legalább néhány órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 11-16 fok között alakul.

 

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor hozzátette: a pénteki, szombati és vasárnapi minimum-hőmérsékleti előrejelzés az átlagosnál bizonytalanabb.

 

 

 

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>