. Ma Gedeon napja van.
Jön a vihar, riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt
2016-07-31 23:14:02
Jön a vihar, riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

Jön a vihar, riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten és Pest, valamint Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Veszprém megyében, míg Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.
    

Emellett a fővárosban, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
    

A meteorológiai szolgálat közölte: éjszaka hidegfront vonul át az országon intenzív zivatarokkal, viharos széllel, néhol jégesővel. A Dunántúlon - kiemelten a Dunántúl középső és északi részén - egyre többfelé alakulnak ki zivatarok, több helyen óránként 60-70, esetleg 80-90 kilométeres széllökésekkel. Helyenként rövid idő alatt 20-30 milliméternél is több csapadék hullhat, néhol 1-2 centiméteres átmérőnél nagyobb jég is társul a zivatarokhoz.
    

Az éjszaka a záporos, zivataros zóna a középső országrészre is átterjedhet. Hétfőn reggel a középső országrészben, az Északi-középhegységben, délelőtt általában a keleti megyékben van a legnagyobb esély zivatar kialakulására, egy-egy helyen 20-25 milliméter feletti csapadék is hullhat. Hétfőn a délutáni, késő délutáni órákig főként északkeleten, keleten, illetve délen alakulhatnak ki elszórtan zivatarok - tették hozzá.


MTI

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>