. Ma Auguszta napja van.
Jön a lehűlés, már gyenge fagyra is készülni kell
2015-10-04 16:00:36
Jön a lehűlés,  már gyenge fagyra is készülni kell

Jön a lehűlés, már gyenge fagyra is készülni kell

Gyömrői tó - Fotó: Bujdosó Csaba


Hétfőn rövidebb időre süthet ki a nap. Elsősorban a középső és a keleti területeken várható zápor, délen, délkeleten egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 18-23 fok között valószínű.


Kedden több órás napsütés várható. Késő délutántól viszont a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, arrafelé a kora esti óráktól kezdődően szórványosan előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.



Szerdán az ország északkeleti harmadában több órára kisüthet a nap, de az ország nagyobb részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A délnyugati megyékben több helyen, másutt legfeljebb elszórtan alakul ki eső, zápor. Az Észak-Alföldön olykor megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet általában 10-15 fok között valószínű, míg a kevésbé felhős északkeleti területeken 7-10 fok várható. A nappali maximumok 15-20, északkeleten 20-23 fok között alakulnak.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, eleinte több helyen előfordulhat eső, zápor, majd délután egyre inkább csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen megélénkül a szél, néhol egy-egy erős lökés is lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 14-20 fok között várható.

Pénteken is jellemzően erősen felhős lesz az ég, délen néhol kisebb eső sem kizárt. A minimumhőmérséklet 5-12 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 12-17 fok között alakulnak.

Szombaton napos idő várható csapadék nélkül, olykor viszont megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb 11-16 fok között alakul.

Vasárnap is megerősödhet olykor a szél. Emellett többnyire erősen felhős idő várható, főként a déli országrészben esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 1-9 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

MTI
További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>