. Ma Melinda napja van.
Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását
2022-11-14 11:07:02
Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását

Jó Itt Élni-s vállalkozó nyerte az önkormányzat idei legnagyobb beruházását

Az ügynek csak a kisebbik érdekessége az, hogy pont egy olyan vállalkozó nyert a közbeszerzési tenderen, aki az előzetes letartóztatásban ülő Gyenes Levente polgármester közeli ismerőse.

 

50 MILLIÓRÓL 171 MILLIÓRA NŐTTEK A KÖLTSÉGEK

 

A nagyobbik érdekesség, hogy a képviselő-testület 2020 szeptemberi ülésén - a jegyzőkönyv tanúsága szerint a 14-ik napirendnél - még csupán 50 millió forintra kalkulálta a beruházást. Most viszont 171 millió forintra rúgnak a kiadások. Tehát végül az eredeti tervek háromszorosát fizeti ki Gyömrő a Jó Itt Élni-s vállalkozónak.

 

Tény, hogy a víziközmű építés költségei emelkedtek az elmúlt időszakban. Ágazati információk szerint 20-30 százalékot. Azonban itt az eredeti kalkuláció több mint háromszorosa lett végül az ár. Ez a 100 milliós különbség akkor is elgondolkodtató lenne, ha nem egy, a polgármesterrel együtt pancsoló és szivarozgató Jó Itt Élni közösséghez tartozó vállalkozó nyert volna. Így viszont több mint elgondolkodtató.

 

 

Az eljárás nyertese az a Király-Bau Kft lett, melynek egyszemélyben Király Lajos a tulajdonosa és az ügyvezetője is. A céggel kapcsolatban a nyilvános közbeszerzési adatbázisba feltöltött dokumentumok és a céginformációs adatok is tartalmaznak fura dolgokat.

 

BRUTÁLISAN NAGY BEVÉTEL

 

Az egyik furcsaság, hogy ennek a kis cégnek 2021-ben összesen 170 millió Ft volt az egész éves árbevétele. Most viszont ezzel az egy munkával kereken megduplázza idén az egész éves árbevételét.

 

HASONLÓ REFERENCIA NÉLKÜL

 

Nem találtunk arra vonatkozó dokumentumot, hogy a cég rendelkezne hasonló értékben végzett csatornaépítési referenciával, ami egy közbeszerzésnél elvárás lenne.

 

A Király-Bau Kft.-t ismerő helyi lakosok szerint ez a kis cég eddig épületen belüli klasszikus víz, gáz, és fűtésszereléssel foglalkozott. Néha lakóházak generál kivitelezésével.

 

ALVÁLLALKOZÓK NÉLKÜL

 

Az is meglepő, hogy a közbeszerzési dokumentumok szerint a kivitelezésbe nem kívánnak alvállalkozót bevonni, holott a cégadatok szerint a cégben foglalkoztatottak száma az ügyvezetővel együtt csupán négy fő. Pedig egy ilyen volumenű beruházáshoz komoly, mélyépítésben is jártas szakembergárdára van szükség.

 

Egy általunk megkérdezett mélyépítési szakember szerint egy ilyen cég, külső erőforrást biztosító alvállalkozók nélkül szinte kizárt, hogy megbirkózzon ezzel a munkával. Természetesen semmi nem tiltaná, hogy alvállalkozókat vonjon be a munkába, hiszen ez megszokott ebben az ágazatban. Viszont akkor ezt köteles lett volna előre feltűntetni a közbeszerzési eljárásban. Ennek ellenőrzése a Jó itt Élni-s városvezetés kezében van, hiszen az önkormányzat az eljárásban az ajánlatkérő.

 

BARÁTOK KÖZT

  

A beruházást elnyerő cég tulajdonosa, helyi lakosoktól kapott információink szerint nem titkolja a jelenlegi városvezetéshez való szoros kötődését. Rendszeresen jelen van a Jó Itt Élni-s összejöveteleken, autóin is ott díszelegnek a szervezet matricái, közös Facebook fotók rendszeres szereplője.

 

Érdekes, hogy a város alpolgármestere - amikor hírt adott a beruházás megkezdéséről -, elfelejtette megemlíteni, hogy a városvezetésbe őt delegáló, Jó Itt Élni közösség tagja a nyertes vállalkozó.

 

 

További híreink
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
2022-11-18 18:12:52, Hírek, Aktuális Bővebben
Tizedáron adott el egy önkormányzati telket a JIÉ – Itt a bizonyíték!
Gyömrőn fordítva mozognak az ingatlanárak. 28 millió forint helyett két évvel később mindösszesen 2,5 millióért vesztegették el az önkormányzat ipari telkét. Újra képbe k...
2022-11-11 17:14:45, Hírek, Aktuális Bővebben
A Jó Itt Élni elnöke megerősítette a Hírhatár értesüléseit
Fergetegeset ment a hétvégén a Jó Itt Élni (JIÉ) szűk közösségnek az azonos nevű Facebook-csoportban elérhető közleménye, melyet kommentelni nem, csak lájkolni lehetett.
2022-11-08 11:19:04, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Budapest díszpolgára posztumusz díjazottja lett az idén januárban elhunyt Setét Jenő Raoul Wallenberg-díjas em...
Bővebben >>