. Ma Auguszta napja van.
Jó, ha tudják a zártkertesek! 300 millió forint jut az idén a zártkertek megújítására
2016-10-05 09:54:05
Jó, ha tudják a zártkertesek! 300 millió forint jut az idén a zártkertek megújítására

Jó, ha tudják a zártkertesek! 300 millió forint jut az idén a zártkertek megújítására

V. Németh Zsolt elmondta: az idén második alkalommal hirdette meg a szaktárca a zártkertek, zártkerti fekvésű földrészletek, elhagyott és/vagy elvadult gyümölcsösök, szőlőskertek megújítását támogató programját.
    

Közölte: az önkormányzatok egyedi támogatási kérelmet nyújthattak be az országos zártkerti szociális mezőgazdaság elterjesztését szolgáló mintaprogramok megvalósítására.
    

Hozzátette: jövőre tovább szeretnék növelni az erre szánt összeget.
    

V. Németh Zsolt kiemelte: a mintaprogramokkal a tárca az önkormányzatokon keresztül a családokat is segíti, támogatja önfenntartásukat, a munka világába történő visszatérést, valamint a hagyományos tájfajták, a tájjellegű gyümölcs- és szőlőültetvények, és az ezekhez kapcsolódó helyi hagyományok megőrzését, közösségi programok szervezését.
    

A kiválasztott mintaprogramokban a résztvevők nemcsak anyagi erőforrásokhoz jutnak, szakmailag is felkészítik őket, például gyakorlati oktatásban részesülnek. Ez teszi lehetővé azt, hogy a gyümölcsösök, valamint a hozzájuk kapcsolódó épített környezet, például régi pincék hosszú távon is fennmaradjanak.
    

A zártkerti programra benyújtott egyedi kérelmek támogatása nemzeti forrásból történik, 100 százalékos támogatással. A pályázat iránt a tavalyi évhez képest mintegy másfélszer nagyobb volt az érdeklődés, 48 támogatási kérelem érkezett be a tárcához, mintegy 460 millió forint igénnyel.
    

A második alkalommal meghirdetett zártkerti programban az idén 36 település önkormányzatának mintaprogramja valósulhat meg - közölte az államtitkár.


MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>