. Ma Ervin napja van.
Jelentjük a helyzet változatlan!- Pataki lakótelep
2013-02-03 15:09:05
Jelentjük a helyzet változatlan!- Pataki lakótelep

Jelentjük a helyzet változatlan!- Pataki lakótelep

2012. november elején adtunk hírt először a Pataki Ferenc lakótelep problémáiról. Több mint egy negyedév telt el az ott élő gyömrői lakosok által beadott petíció óta. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy a témát mit lapunk végigkövetett újra elővegyük és érdeklődjünk, a felsorolt problémákra született-e megoldás.


Cikkünk megírása előtt ellátogattunk a lakótelepre és dokumentáltuk az út állapotát ami nem változott, kerestük a közlekedési tükröt amit nem találtunk meg, és a közvilágítás problémája sem oldódott meg a környéken, ami továbbra is veszélyezteti az ott lakók biztonságát. Értesülésünk szerint a buszjáratot sem sikerült elindítani, azaz kiterjeszteni a lakótelep területén.

 

Galéria>

 

Lapunk egy, a Pataki Ferenc lakótelepen élő helyi lakosnak tett fel kérdéseket:

 

"-Járt az önkormányzat megbízásából útjavító brigád a területen, mely a kátyúkba tömte volna a murvát?

-Két-három napig ott álltak a kupacok és egy szombat este mi lakók lapátoltuk bele a gödrökbe. Az autós és a gyalogos közlekedést is nehezítették ezek az akadályok.

 

-Valóban legallyazták az út melletti bozótot?

-Senki nem gallyazott le semmit. Tölli Úr a lakógyűlésen azt mondta, az Önkormányzat megengedi, hogy a lakók rendbe tegyék az út melletti bozótot. Azt ígérte, hogy 2-3 héten belül kikerül a bevezető úthoz egy tükör ami segítené a bekanyarodást. Azóta több, mint egy hónap eltelt és még ez sem történt meg.

 

-Az eset óta, a viszonylag gyorsan megszervezhető buszjáratot Gyenes Levente ígéretének megfelelően elindították?

-Azóta sem jár ki a busz. A sofőrök kedvességén múlik, hogy legalább a bekötő útig elhozzák az utasokat. Mellékesen megjegyzem, hogy ilyen úton én sem járatnám a buszomat. Az autómra is féltengely csere vár.

 

-Találkoztak szakértői gárdával, akik vizsgálták az elektromos berendezéseket, annak érdekében, hogy felmérjék a közvilágítás problémája valóban akkora mint amekkorának tűnik?

-Nem.

 

-A jelenlegi téli időszakban, a közút hó eltakarítását elvégezte az önkormányzat? Milyen minőségű volt a bevezető út a többnapos hóesés után napokig tartó fagy időszaka alatt (a "belvárosi" részeken is tragikus volt a helyzet)?

-Egyszer láttam nyomát, hogy járt arra hókotró. Tavaszra ugyanolyan minőségű - ha nem rosszabb - utunk lesz, mint eddig. Az oda borított kövek -nem murva vagy sóder- nem alkalmasak kátyúzásra."

 

Gyenes Levente novemberben a petícióra reagálva jelezte, hogy az utak és a közvilágítás kérdése komolyabb feladat az Önkormányzat számára, azonban a tükör, a közlekedést zavaró növényzet és a buszjárat kérdésében gyors megoldást helyezett kilátásba.

 

Részletek Gyenes Levente a linken elérhető teljes válaszából. Tovább a teljes válaszhoz>

 

Gyenes Levente 2012.11.15:

  • „Az úttestre benyúló faágak tekintetében önkormányzatunk megkereste a Nagykunsági Erdészt és Faipari Zártkörűen működő részvénytársaságot (NEFAG) Monori erdészetét, akik ígéretet tettek arra, hogy a benyúló ágakat rövidesen lehúzzák, így a továbbiakban nem jelentenek gondot.”
  • „A buszjáratok menetrendjéről jelen pillanatban tárgyalások folynak az üzemeltetővel, hogy a lakótelepre naponta háromszor tervezett (reggeli órákban kb. 7.30, kora délután 14.00, és az esti 17.00) járatokat hogyan tudják a menetrendbe beiktatni.”
  • „A közlekedési tükör kihelyezését kezdeményeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Monori üzemegységénél, ennek kihelyezése várhatóan idén megtörténik.”

 

A Gyömrői Hírhatár a jövőben is figyelemmel kíséri az eseményeket, reméljük következő, a témában íródott cikkünkben pozitív fejleményekről tudunk beszámolni.

 

Kapcsolódó cikkeink:


AEN

 

 

Utoljára frissítve: 2013-02-03 15:28:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>