. Ma Emma napja van.
Itt a legjobb élni – Ezek a térség legsikeresebb önkormányzatai
2017-04-22 08:19:16
Itt a legjobb élni – Ezek a térség legsikeresebb önkormányzatai

Itt a legjobb élni – Ezek a térség legsikeresebb önkormányzatai

A Reflexx azt elemezte, hogy, az elmúlt években mennyire szerepeltek sikeresen környékünk települései az uniós forrásokra kiírt pályázatokon. összesítéshez a Kormány által készített adatbázist használta, ahol részletesen megtalálhatók a Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv, a Nemzeti Fejlesztési Terv neve alatt, a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban elnyert és kifizetett összegek.


A vizsgálat során az elmúlt öt évet vette nagyító alá: az ecseri, a gyáli, a gyömrői, a maglódi, a monori, a péceli, az üllői és a vecsési önkormányzatok nevével 2012. január 1-től elnyert összegeket.

 

Több mint 5 milliárd forintnyi uniós pénz áramlott térségünk önkormányzataihoz az elmúlt öt évben a települések nyertes pályázatainak köszönhetően. Az elnyert pénzek 40%-át két település söpörhette be.

 

A lap számításai szerint ez azt jelenti, hogy az így elkészített listát Gyál és Monor vezeti, ezeken a településeken örülhettek legjobban. Mindkét városnak sikerült több mint egymilliárd forintnyi uniós pénzzel gazdagítania saját kasszáját. A részletes sorrendről egy grafikont is készült.

 

 

A Reflexx felhívja a figyelmet, hogy az önkormányzatok nem csupán uniós pályázati forrásokra alapozhatják bevételeiket, az értékes euromilliók mellett saját adóbevételekből is erősíthetik gazdaságukat. Ebből a szempontból jóval nagyobb különbségek vannak a vizsgál települések között.

 

Egy korábban készitett elemzés rámutat arra, hogy saját adóbevételek tekintetében még a költségvetési főösszegekhez képest is nagyobbak a különbségek. Vecsésnek 17-szer nagyobb bevételei vannak, mint a legkisebb önkormányzatnak, azaz Ecsernek, azonban még a Vecséstől alig kisebb Gyömrőtől is 8-9-szer nagyobb saját adóbevételt produkál.

 

 

Iparűzési adóbevételek szempontjából  a térség két éllovasa, Vecsés és Gyál teljesít a legjobban. A legkisebbek és a legnagyobbak között itt is tízszeres különbség tapasztalható.

 

 

Utoljára frissítve: 2017-04-22 09:24:01

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>