. Ma Gedeon napja van.
ING magánnyugdíjpénztára is bedobta a törölközőt
2014-04-24 08:54:03
ING magánnyugdíjpénztára is bedobta a törölközőt

ING magánnyugdíjpénztára is bedobta a törölközőt

A Horizontba olvad az ING Magánnyugdíjpénztár


Minősített többséggel döntött az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése kedden arról, hogy a pénztár június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, ha a Horizont küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot. A pénztártagoknak a változás nem jelent plusz költséget, és adminisztrációs teendőjük sincs - tájékoztatta az ING az MTI-t.





Közleményük szerint a magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsa a tagok érdekét szem előtt tartva, az esetleges kockázatokat és pénzügyi következményeket megfontolva javasolta a Horizont Magánnyugdíjpénztárba történő beolvadást.


A döntés hátterében az áll, hogy a szabályozási környezet elmúlt években történt változásai miatt az ING nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, az ING Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. 2014. június 30-án megszünteti pénztárszolgáltató tevékenységét, ezért a pénztárnak határoznia kellett, hogyan folytassa működését.


A megoldásra több alternatíva is felmerült. Az alternatívák közötti döntést egy független tanácsadó cég elemzése is segítette. Az egyetlen hosszú távon fenntartható megoldásnak a beolvadás bizonyult, a legkedvezőbb ajánlatot pedig a piaci szereplők közül a Horizont Magánnyugdíjpénztár tette, amely a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magánnyugdíj-pénztári piacon - mutatott rá közleményében az ING.


A Horizont 12 ezer taggal rendelkezik és mintegy 29 milliárd forint vagyont kezel.


 Az ING küldöttközgyűlésének döntése alapján július 1-jétől a tagok a Horizont Magánnyugdíjpénztár tagjaivá válnak, ha a Horizont május 5-re összehívott küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a beolvadási szándékot.


Az ING Magánnyugdíjpénztár tagjainak megtakarítása automatikusan átkerül a Horizonthoz.


Az ING Magánnyugdíjpénztár 1997-ben kezdte meg a működését. Kezelt vagyona 2013 végén meghaladta a 71 milliárd forintot, taglétszáma pedig a 27 ezret.


MTI

Utoljára frissítve: 2014-04-24 08:54:40

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>