. Ma Andrea napja van.
Ilyenek a független városvezetők ismérvei?
2014-03-10 20:34:38
Ilyenek a  független városvezetők ismérvei?

Ilyenek a független városvezetők ismérvei?

Az elmúlt évek alapján némi rálátásunk lehetett arra, hogy a magukat függetlennek hirdető városvezetők és polgármesterek hogyan lavíroznak a politika színterén és próbálnak minél nagyobb szavazóbázist maguk köré gyűjteni.

 

Talán nem titok senki előtt, hogy független polgármester, városvezető nem létezik. Mindenki valamilyen ideológia mentén politizál. Ugyan vannak, akiknek nincsenek bekategorizálható politikai nézeteik, de ők általában egy más ideológia mentén politizálnak, teszik dolgukat. Ezen politika hátterében semmiféle gondolat, meggyőződés nem áll, csakis a pénz.

 

Talán az sem titok senki előtt, hogy a városok vezetői nem jó indulatból csinálják azt, amit. Nem azért, hogy egy egész városnak jót tegyenek. Ez minden bizonnyal nem is lenne lehetséges, ha pedig mégis, akkor ember feletti képességekkel kellene az illetőknek rendelkezniük. Általában azonban nem erről szól a történet. Sokkal inkább arról, hogy egy várost a magukévá tegyenek, illetve, hogy a köreikbe tartozó embereknek hasznot hajtsanak.

 

Nem könnyű munka az övék, mindennap el kell altatniuk a gyanakvókat, valamint el kell terelni az emberek figyelmét arról, hogy mi is történik a háttérben, nehogy újabb és újabb emberek gyanút fogjanak. Mindeközben meg kell tartaniuk szavazóbázisukat és lehetőleg bővíteniük is kell azt.

 

Ezen felül állandó fejtörést okoz számukra, hogy milyen rendezvényt is lehetne szervezni, ahova amolyan „por népként” ők is bekapcsolódhatnak a város lakóinak egy-egy napjában. Nem könnyű jól éreznie magát az embernek olyan közegben, ahova amúgy nem tartozik, mindehhez jó pofát vágva, széles mosollyal az arcukon.

 

Nem árt továbbá jó kapcsolatokat ápolni az olyan kollégákkal is, akik valamely pártnak tagjai.

 

Természetesen a nekik kedves dolgokat is előtérbe kell helyezni. Így lehetséges az, hogy lesz a városban egy Horthy tér (és a híresztelésükkel ellentétben nem park). Igaz, ezt semmi sem jelzi. Nem jelzi ezt tábla, és az ott megrendezésre kerülő programok is a „Központi Park” nevet viselik, mint helyszín. De így lehet az is, hogy egy nagy Magyarországot ábrázoló Trianon emlékmű került egy másik város általános iskolájával szembe (Maglód), amelyet a Jobbik Magyarországért Párttal, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal karöltve avattak fel.

 

A Horthy tér kissé kínossá is vált a képviselő-testület számára. Az pedig már-már perverz, hogy Holokauszt emlékmű kerüljön a Horthy téren található szoborparkba.

 

Mindezek mellett pedig nem árt, ha a kormánypárti képviselőjelölttel is jó barátságot ápolunk. Ki tudja, mi sülhet még ki ebből?!

 

Belegondolva, nem is olyan könnyű független városvezetőnek, polgármesternek lenni.

 

Vízy Cs.   

Utoljára frissítve: 2014-03-11 07:14:40

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>