. Ma Gedeon napja van.
Ilyen módon lehet blokkolni a látta jelzést a Facebookon
2015-02-18 22:16:34
Ilyen módon lehet blokkolni a látta jelzést a Facebookon

Ilyen módon lehet blokkolni a látta jelzést a Facebookon

A PC World tanácsai szerint az alábi úton-módon lehet blokkolni a látta jelzést a Facebookon. Erre több kiegészítő is hasznos segítséget jelenthet a Chrome böngészőben.


Amikor a Facebookon kapunk egy üzenetet, és elolvassuk, a küldő fél üzenetek ablakában megjelenik a látta jelzés. Ez mutatja meg a feladónak, hogy elolvastuk, amit küldött, és a látta felirat mellett az olvasás ideje is megnézhető. Ezt a visszajelzést a Facebook weboldala és appja is megjeleníti. 


Mindez időnként nagyon hasznos lehet, de sokan inkább blokkolnák a látta jelzést a facebookos üzeneteknél. Van, akinek nincs ideje visszaírni vagy csak meg akarja fontolni a választ, és közben nem akarja, hogy a másik fél kényelmetlenül érezze magát. Természetesen bármi más ok is állhat a háttérben. 



Több megoldás is van


A problémára számos megoldás létezik, asztali fronton pedig leginkább a Google Chrome böngészőjéhez vannak jó beépülők. A Facesnoop például egy olyan kiegészítő, amely egyszerűen letiltja a látta jelzéseket. Az üzenetek ugyanúgy olvashatóak, de a feladók nem kapnak többé értesítést arról, hogy elolvastuk a levelüket. Mivel az addon az olvasási kommunikációt blokkolja, ezért sem a feladó, sem a Facebook nem tudja, ha elolvasunk valamit. A Facesnoop különösebb beállításokat nem igényel, elegendő feltelepíteni, és már működik is. Fontos megjegyezni, hogy a blokkolás csak Chrome alól működik majd, mobilról ugyanúgy megjeleníti a közösségi oldal a státuszt. 


Hasonló megoldást kínál a Chrome alatt a Facebook Chat Privacy, ami a látta és az éppen ír státuszjelzéseket is tudja blokkolni. 


Social Reviver kicsit tovább megy, és keresztplatformos kiegészítőként a Chrome mellett például a Firefox és az Opera böngészőket is támogatja. A beépülő nem csak erre jó, számos más funkciót is tartalmaz, például a Facebook testre szabásához, a chat oldalsáv letiltásához vagy a klasszikus kiosztásra váltáshoz. 


Mobilon


Szerencsére mobilon sem kell lemondani a látta jelzés blokkolásának a lehetőségéről. Androidon a Privy Chat for Facebook jelent jó megoldást, ami szintén blokkolja a visszajelzést azzal, hogy sosem jelöli meg az üzeneteket olvasottnak. 


Az iOS rendszerre eközben az Unread nevű app válhat be, amely ugyanolyan elv alapján működik. 


Kézzel


Sajnos a Facebook nem kínál semmilyen lehetőséget az olvasási visszajelzések letiltására. Ha viszont van a böngészőben valamilyen hirdetésblokkoló, ami támogatja az egyedi szűrőket, akkor a [facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php] url letiltásával megoldható a feladvány. 


Természetesen mindegyik módszer után ajánlott tesztelni a végeredményt – ehhez viszont két fiókra lesz szükség. Titeket zavar, ha a többiek tudják, hogy elolvastátok az üzeneteket? 

  

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-02-18 22:19:15

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>