. Ma Gedeon napja van.
Így facebookoznak a környék önkormányzatai
2018-10-16 19:44:45
Így facebookoznak a környék önkormányzatai

Így facebookoznak a környék önkormányzatai

 Gyömrőn megszokott, s jól bevált az önkormányzat és a polgármester kommunikációja, de ez nem mindenhol ilyen természetes. Alábbi cikkünkben bemutatjuk  a szomszédos önkormányzatok online szokásait, és azt, hogy a települések miként élnek a helyi médiával.

 

Üllő – nyomuk sincs

 

Kezdjük Üllővel.  Hiába kerestük az online jelenlétet, semmit sem találtunk. Se a polgármesternek, se az önkormányzatnak nincs hivatalos oldala. Pedig jelenleg 12000-en élnek Üllőn, tehát jó eséllyel lenne igény a facebookos kommunikációra.

 

Maglód – csak a minimális

 

Következő állomás Maglód, közel 13000 lakossal. Amit találtunk, az az önkormányzat hivatalos oldala. Fogalmazzunk úgy, hogy posztolgatnak, próbálnak beállni az aktív felhasználók sorába. Bár a polgármester  még saját profillal sem rendelkezik, mindenképpen értékeljük az önkormányzat igyekezetét.

 

Péteri – nem a Facebookra gyúrnak

 

Haladjunk tovább Péteri felé. Péteri egy kisebb község, 2400 lakossal.  A külső szemlélő számára a település olyan, mint egy nagy család. Nincsenek nagy történések, nincsenek hatalmas posztok, pont annyi van,amennyi egy kis községnek kell. A polgármester  az adatlapját szinte csak magánjellegű  célokra használja.

 

Monor – figyelnek az igényekre

 

Már kezdtük feladni, de kutakodásunk végén kiderült, hogy Monoron van online élet.  A 18000 fős városban, Gyömrőhöz hasonlóan virágzik a facebookos kommunikáció. 

 

Polgármesterüknek, önkormányzatuknak is van aktív oldala, amelyen keresztül rendszeresen tájékoztatják a lakosságot.  Ne felejtsük el, hogy Monor a környező települések központja, ezért muszáj magukat aktiválni, és a lakossági elvárásoknak megfelelni. Fura is lenne, ha egy ekkora város csak egy átlagos szürke kis pont lenne a közösségi média világában.

 

Gyömrő – komolyan veszik

 

Amilyen röviden lezártuk Üllő facebookos szokásait, azaz nem lévő szokásait, annyival többet tudnánk mesélni Gyömrő önkormányzati, illetve polgármesteri szokásairól.

A településen Monorhoz hasonlóan szintén 18000 lakos él, akiket a közösségi oldalakon naprakész információkkal lát el a polgármester. Minden rendezvény, lakossági, közérdekű információ megtalálható a helyi oldalakon, csoportokban. Ez utóbbiban a lakosok saját kérdésekkel, kérésekkel is fordulhatnak a  városvezetés felé, akik az esetek nagy részében mihamarabb válaszolnak is az adott kérdésre, vagy megoldást találnak az aktuális problémákra.

 

Rövid kis körjáratunkból tehát kiderült, hogy hiába írunk 2018-at, az önkormányzatok még most sem érzik fontosnak, hogy használják az internet biztosította kommunikációs lehetőségeket. Bár a városi honlapokat, amelyek sokszor a 90-es éveket idézik, még frissítik, a Facebookon már alig-alig vannak jelen az önkormányzatok. A legnagyobb közösségi oldalon inkább a lakosság hozza létre a helyi információkkal foglalkozó csoportokat.

 

A Facebookban rejlő közszolgálati és a politikai lehetőséget kizárólag Gyömrő és Monor fedezte fel térségünk települései közül. Rivalizálniuk azonban nem kell, hiszen minden település csak a saját lakosságáért szállhat majd versenybe jövő ősszel.

Utoljára frissítve: 2018-10-16 20:10:04

További híreink
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben
Rínak és picsognak a JIÉ-ben újságunk miatt
Mi csak azt üzenjük: fiúk, lányok, hát ilyen ez a popszakma!
2022-10-21 12:27:14, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>