. Ma Auguszta napja van.
Így etesd a kiscicát cumisüvegből
2022-12-08 16:02:20
Így etesd a kiscicát cumisüvegből

Így etesd a kiscicát cumisüvegből

Előfordulhat ugyanis, hogy egy árva cica kerül hozzánk, vagy hogy az anya macska valamiért nem tudja táplálni a kicsinyét. Ilyenkor a mi segítségünkre van szüksége ahhoz, hogy megkapja a szükséges táplálékot, s ezáltal életben tudjon maradjon.

 

A művelethez mindenképp szükséged lesz egy cumisüvegre, amit a Kedvence.hu etető- és itatótálak menüpontjában találsz. Ha vásárlás előtt szeretnél képbe kerülni azzal kapcsolatban, hogy a kiscica táplálását hogy érdemes csinálni, akkor a legjobb helyen vagy. Ez az írásunk ugyanis erről fog szólni.

 

Először is elmondjuk, hogy milyen kellékekre lesz szükséged. Utána arról is szó lesz, hogy hogyan tudod megfelelően etetni a kis szőrmókot a cumisüvegből. Végül pedig arra is kitérünk, hogy mikor tudsz szilárd táplálékot is bevezetni az étrendjébe.

 

Mire lesz szükséged a kiscica etetéséhez?

 

Először is a megfelelő méretű és kialakítású cumisüveget kell beszerezned, a táplálékot ugyanis ezzel tudod a legjobban adagolni. Ezenkívül pedig azok a speciális tejpótló formulák kellenek, amiket könnyen bele tudsz tölteni az üvegbe. Ezek jellemzően olyan termékek, amik minden fontos vitamint és tápanyagot tartalmaznak, amire egy kiscicának szüksége lehet. 

 

A tejpótlók folyadék vagy por állagban kaphatók. Ez utóbbi esetben a megfelelő arányban fel kell hígítani vízzel, hogy bele lehessen tölteni a cumisüvegbe. A mennyiségre mindenképp ügyelj, mert csak annyit érdemes kikeverni, amivel maximum 48 órán keresztül tudod táplálni.

 

Hogyan tápláld cumisüvegből?

 

Rendkívül fontos, hogy a tej megfelelő hőmérsékletű legyen. Az sem jó ugyanis, ha nagyon hideg és az sem, ha nagyon meleg. A hőmérséklet méréshez tökéletes egy hús- vagy sütő hőmérő, amit sütéskor vagy főzéskor szoktál használni. Ha mikróban melegíted fel a tejet, akkor mindig keverd össze, mielőtt használnád a mérőt.

 

Maga a művelet nagyon egyszerű, a cumisüveget tartsd a cica szájához, és ő máris elkezdi kiszívni belőle a táplálékot. Miután végeztél, az üveget mindig tisztítsd meg egy kis szappanos vízzel. Sőt hetente egyszer érdemes átmosni ecetes vízzel is. 

 

Mikor érdemes szilárd táplálékot is adni neki?

 

A kiscicák általában 4-5 hetes korukig csak anyatejjel táplálkoznak, ez idő alatt tehát mindenképp szükség van az üvegből történő etetésre. Ezt követően bátran lehet próbálkozni a szilárd ételekkel is. A junior macskaeledelek tökéletes választások, hiszen könnyen emészthetően és a kiscicák számára ideális állagúak.

 

Láthatod, hogy a kiscica cumisüvegből történő etetése nem olyan nagy ördöngösség, ha tudod, mire figyelj oda. A művelet elvégzéséhez csak a megfelelő minőségű tejpótló szerekre lesz szükséged, amivel biztosíthatod a cicának a tápanyagokat. Egy idő után pedig bátran adhatsz neki mellé szilárd táplálékot is.

 

(x)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>