. Ma Csongor napja van.
Idén is megrendezik a Monori Bortárs Filmfesztivált
2016-03-31 20:03:34
Idén is megrendezik a Monori Bortárs Filmfesztivált

Idén is megrendezik a Monori Bortárs Filmfesztivált

A szervezők MTI-hez eljutatott közlemény szerint a fesztivál célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a valódi értékes termelői kultúra megbecsülése és Monor hírnevének növelése. Ennek megfelelően a rendezvény részeként meghirdetett pályázatokra olyan alkotásokat várnak, amelyek a magyar szőlő- és borkultúrát, a borturizmust, a pincefalvakat és a bort megtermelő embert állítják középpontba.


A filmes pályázatra az érdeklődők több kategóriában - dokumentumfilm, ismeretterjesztő- és referencia film, televíziós műsor, valamint egyéb reklám, klip vagy spot - nyújthatnak be elsősorban 30 percnél rövidebb alkotásokat. 


Idén egy új kategóriát is bevezetnek a filmes pályázaton belül: erre olyan 10-20 másodperces snittetek várnak a Nemzeti Bor Maraton rendezvényeiről, amelyekből egy nyilvános gyűjteményt állítanak majd össze. A gyűjteményből minden beküldő szabadon válogathat, elkészítve saját bemutatásra szánt, legfeljebb három perces videoklipjét.


A filmes pályázat első díjával kategóriánként 150 ezer forint, a második helyezésért 100 ezer forint jár, míg a harmadik helyezett 50 ezer forintot kap. A pályázatokból a Péterffy András filmrendezőt, Koltai Róbert színész-rendezőt, Azurák Csaba riportert, Balla Attilát, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatóját, valamint Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnökét, Nyulasi Gábriel Istvánt is soraiban tudó zsűri választja ki a díjazottakat.


A hivatásos és amatőrfotósok számára is nyitott Vannak vidékek legbelül fotópályázatra az elmúlt öt évben készült, más pályázaton még nem szerepelt digitális fényképfelvételek várnak a borvidékek, a szőlősgazdák és borászok, valamint a szőlő/bor lelke elnevezésű kategóriákban.


Az alkotásokat az Eifert János fotóművészt, Fábry Péter fotóművészt és grafikust, valamint Somogyi Márk fotóművészt tömörítő szakmai zsűri értékeli. A legjobb felvételekért kategóriánként 65 ezer forint jutalom jár, a Nemzeti Bor Maraton különdíjának értéke 35 ezer forint.


A Nemzeti Bor Maraton mozgóképversenybe június 30-ig tölthetik fel rövid videoikat a jelentkezők, az elkészült klipek, valamint a filmek és fotók leadási határideje október 9. A pályázatra szeptember 18-ig lehet jelentkezni. Eredményhirdetés, a győztes filmek vetítése, a fotókiállítás megnyitója november 12-én lesz a monori Vigadó Kulturális és Civil Központban - áll a közleményben.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-03-31 23:04:18

További híreink
Nagyratörő terveid vannak a weboldaladdal? Akkor ez a lehetőség érdekelni fog
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, hogy néhány tucat megabájtos tárhellyel is beéri. Azokon az ...
2024-03-21 16:18:30, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>