. Ma Emma napja van.
Horváth: Komoly felelősséget érzek városomért, Gyömrőért
2016-07-16 08:27:08
Horváth: Komoly felelősséget érzek városomért, Gyömrőért

Horváth: Komoly felelősséget érzek városomért, Gyömrőért

- Először is engedje meg, hogy gratuláljak, elsőként sikerült összegyűjtenie a szükséges aláírásokat ahhoz, hogy immár hivatalos polgármester-jelöltként köszönthessem.

- Köszönöm, valóban rekordidő alatt sikerült összegyűjtenünk az ajánlásokat. Úgy látszik, az emberek változást akarnak. Az aláírások gyűjtése során többen is azt mondták, szurkolnak a sikeremért, és szeretnének végre megszabadulni a terhelt múltú városvezetéstől. Gyömrőnek elemi érdeke, hogy a leendő befektetőket ne riasszuk el. Ehhez az kell, hogy az új vezetés kikezdhetetlen legyen. Szeretném, ha a városban új munkahelyek létesülnének, és úgy látom, az uniós pályázatok kihasználásában is még bőven van hova fejlődjünk. A város többet érdemel, és jobbat a korábbi vezetésnél.

- Ellenfelei azt állítják, hogy Ön nem is Gyömrőn él?

- Felkészültem a nemtelen támadásokra, de attól tartok, nehéz lesz rajtam fogást találni. Szinte minden este Gyömrőn hajtom párnára a fejem. Az viszont igaz, hogy a Szécsény Holding Kft. vezetőjeként sokat ingázom otthonom és munkahelyem között, ahogy ezt sok gyömrői is teszi nap mint nap. Sajnos az elmúlt években Gyömrőn nem történtek munkahelyteremtő beruházások, ezért a többség kénytelen a városon kívül munkát keresni. Én  szeretnék ezen változtatni. Szeretném, hogy az embereknek ne kelljen családjuktól távol tölteni munkaidejüket. Az a célom, hogy Gyömrőn új állások jöjjenek létre, jelenleg is több befektetővel kapcsolatban vagyunk, akik idetelepítenék vállalkozásukat és üzemeiket. A környező településekkel összefogva jobb eséllyel pályázhatunk komolyabb fejlesztési forrásokra is. A szomszédos települések egészséges együttműködésével Gyömrő is jól járhat, ezért a programomnak a gazdasági kapcsolatépítés is fontos része.

- Igaz az, hogy korábbi pártjával ma is erős a kapcsolata?

- Jó ideje már csak Gyömrő közügyeivel foglalkozom. A pártpolitikától  tudatosan visszavonultam, amióta a választók megtiszteltek bizalmukkal. Igazi lokálpatrióta vagyok, aki politikusként és magánemberként is folyton azon töri a fejét, hogyan juthatna előrébb városunk. A több száz főt foglalkoztató vagy felügyelő Szécsény Holding Kft. vezetőjeként komoly szakmai tapasztalatra tettem szert az elmúlt évek során, ezt a tudást szívesen kamatoztatnám tovább Gyömrő érdekében. Városunk számtalan fejlesztési lehetőséget mulasztott el az elmúlt évek során. Polgármesterként sokat tehetnék azért, hogy jobban menjen Gyömrő szekere.

- Azt suttogják, hogy volt pártja ellen rendőrségi nyomozás folyik?

- Semmiféle nyomozásról nincs tudomásom és az új elnök urat pont a hozzám is eljutott suttogások miatt tegnap hívtam fel ez ügyben, s elmondta nekem, hogy semmilyen rendőrségi megkeresés nem érkezett az elmúlt időkben. Számítottam rá, hogy alaptalan vádaskodásokból nem lesz hiány a kampány során. Sokan féltettek az indulástól, mert ellenfeleim nem riadnak vissza a törvénytelen eszközöktől sem. Bízom benne, hogy augusztus 28-án a város jó döntést fog hozni, és nem kockáztatják Gyömrő jövőjét. Mert egy felfüggesztet börtönre ítélt városvezető óriási veszélyt jelent az itt lakókra. Magánokirat hamisítás, adócsalás nem éppen a legjobb ajánló egy polgármester-jelöltnek. Nyilván megpróbálnak most engem is besározni, de Gyömrőnek be fogom bizonyítani, hogy van rendes út a fejlődéshez.

- Hogyan látja most az esélyeket?

- Bizakodó vagyok, az aláírásgyűjtés idején nagyon pozitív tapasztalatokat gyűjtöttem. És ezt szeretném megköszönni mindazoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal, és aláírásukkal támogatták jelöltségemet. Ez nekem is erőt, hitet ad abban, hogy ezen a nehezített pályán is érdemes felvenni a kesztyűt. Higgyék el, ez nem könnyű feladat és döntés. De komoly felelősséget érzek városomért, Gyömrőért. Szeretném, hogy mindenki megértse mi a választás valódi tétje augusztus 28-án. Szeretném, ha a bizonytalanság és a sötét múlt helyett az emberek a biztos gyarapodást hozó jövőt választanák.

 

GYH

Utoljára frissítve: 2016-07-17 09:13:05

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>