. Ma Emma napja van.
Holnaptól érkeznek az iskolákba a tankönyvek
2015-08-02 07:05:54
Holnaptól érkeznek  az iskolákba a tankönyvek

Holnaptól érkeznek az iskolákba a tankönyvek

Hétfőn megkezdődik az iskolákba az alaprendelés során igényelt tankönyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktáraiból, a kiadványok átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg. A könyvekért az idén szeptember 15-ig kell majd fizetniük a szülőknek.

 

A Kello tájékoztatója szerint a 2015/2016-os tanév tankönyvrendelésében az eddigiekhez képest több változással kell számolni, így az általános iskola 1-2-3. osztályában minden diák ingyen kapja a tankönyvet, iskolai szintű szállítás lesz, nem lesznek előre összecsomagolt tanulói tankönyvcsomagok.


Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár korábban jelezte: a nyomdák határidőre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba. Közlése szerint naponta mintegy 350 iskola kapja meg a tankönyveket, és a tervezett, augusztus 25-ei határidőre minden iskola hozzájut a rendelt mennyiséghez. 


Az általános iskolás diákok 63 százaléka ingyen vagy kedvezménnyel jut a tankönyvekhez. Az ingyenes állami tankönyvprogram keretében az általános iskola 3. évfolyamáig már most minden gyerek ingyen kapja a tankönyveket - ismertette.


Az iskoláknak április 1-jétől április 30-ig kellett leadniuk az alaprendeléseiket. Az újonnan beiratkozó tanulók rendeléseinek rögzítésére és az esetleges módosításokra az intézményeknek május 15. és június 30. között volt lehetőségük.


A tankönyvek átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg, arról az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.


Azoknak a diákoknak az esetében, akiknek fizetniük kell, a leszállított könyvek alapján számla készül, amelyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás-átvételi bizonylat kíséretében. Ebből egy eredeti aláírt példány a szülőknél marad, a második eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a Kello részére. 


A számla alsó, perforált részén találják majd a szülők a befizetéshez szükséges csekket, a határidő szeptember 15-e.

 

A tankönyvek árát többféle módon lehet fizetni

 

A kiadványok árát többféle módon lehet kifizetni: csekken vagy banki átutalással, a 64400068-30107825-11100049 számlaszámra. A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a Kello infopontokon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban is fizethetnek. A pontos címek webshop.kello.hu oldalon találhatók.


Ha a gyermek iskolát váltott, azt kérik, hogy a szülők a tankönyvrendeléssel kapcsolatos teendőkről érdeklődjenek az intézménynél. A fizetős diákok esetében az iskola döntése alapján a kifizetett könyveket a diák vagy viheti magával - ha ugyanazokból a könyvekből tanítanak a másik helyen -, vagy az új iskolában új tankönyveket rendelnek neki. 


Jogosultsági státusváltozással, illetve az ingyenességre jogosító határozatok leadásával összefüggésben szintén az iskola az illetékes, ahogy a lakcímváltozást is az intézménynek kell jelezni.

 

MTI

 

Utoljára frissítve: 2015-08-02 07:11:09

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>