. Ma György napja van.
Hogyan lettem gazdag, most már elárulom!
2014-03-23 08:41:30
Hogyan lettem gazdag, most már elárulom!

Hogyan lettem gazdag, most már elárulom!

Hurrá gazdag vagyok! Mások azt mondják, gyorsan tollasodtam. Igaz! Még a hátamon is toll van – golyóstoll, hogy alá tudjak írni, ha szükséges.

 

Gyorsan jött a gazdagság, és nem mondtam azt, hogy nem kell! Beálltam a sorba és figyeltem másokat, ki, hogyan csinálja. Megtaláltam a sablont. Ma már ott vagyok köztük, felnéznek rám, mert mindenkinél jobban tudok valamit. Nagyiparrá fejlesztettem a mezei nyúltenyésztést, és ezzel fellendítem majd a mezőgazdaságot, az állattenyésztési programokat és nem utolsó sorban a vadász turizmust is. Dől a pénz számolatlanul.

 

 

Boldog vagyok, a barátaim orra egyre paprikásabb. Nekik ez nem sikerül, mert nincs életcéljuk, mert nem látnak a jövőbe, nem látnak tovább a gyáva mezei nyúlnál. A mezei nyulat is félig megszelídítettem. Kereszteztem a házi nyúllal. Lett belőle egy kis- termetű, az átlagnál nagyobb fejű, igaz nyúlhoz képest csekélyebb intelligenciával rendelkező kisállat. Gyorsan szaporodik, ha a gazda azt mondja, hogy rajta, akkor akár ötvenszer is meghajtja magát, mint egy balett táncos.

 

Vezérnek hiszi magát a ketrecben, a neki adott répáért mindenre hajlandó. Hízik is rendületlenül, szép kerek a pocakja, lassan vágóhídra is kerülhetne, de most még nem, - szükség van rá.

 

Azok, akik állattenyésztéssel foglalkoznak, csodálattal olvassák üzleti terveimet. Bólogatnak, megvalósíthatatlannak mondják, de ki törődik manapság a kishitűekkel. Még azok sem akarták elhinni, hogy a hibridnyulamat a sündisznóval keresztezem, akkor annak megmarad a termete, súlya, csak a bőre lesz tüskés. Ennek igen nagy hasznát lehet majd venni vágás után, ugyanis kiváló súrolókefét lehet majd belőle gyártani. Igazi hungarikum lesz!

 

 

HOGYAN LETTEM GAZDAG?

A módszer roppant egyszerű, most már elárulom!


Nézegettem az internetet és eladó nyúlketrecet láttam tömegével. Még ipari méretű is volt köztük, teljesen gépesítve, modernizálva, ami a legszigorúbb szabványoknak is megfelelt. Mondhatnám, EU komfortos volt a teljes üzem. A tulajdonosa azért adta el, mert az új földtörvény miatt, és az új földes urak megjelenése után, tovább üzemelni nem tudott, megszűnt a gazdasági élettere.


Írtam egy pályázatot, bejelentkeztem Alcsútra. Mivel volt már vidéki lakcímem, csak földterület kellett hozzá. A földhivatalban kinéztem Angyalföld egyik lakótelepének teljes helyrajzi számát, az oda vonatkozó területi méretekkel együtt. Azt írtam be, mint gazdasági munkaterület. A Fradi sportpályát, mint éppen épülőben lévő gazdasági és szociális létesítményként jelöltem. Kamudolgozókat is szereztem, egy tízemeletes lakóház teljes névsorát, mint akik a mezőgazdaságban dolgoznak, nyulakat terelnek, gondoznak, területet őriznek, stb.

 

Az őrzésről leírtam, hogy speciális ismereteket igényel, hiszen a mezei nyúl – amíg nincs keresztezve - megbízhatatlan állat, ezért előfordul, hogy jobbra –balra elcsatangol - kordában kell tartani. Állandó ellenőrzést igényel.


Teljesen természetes volt, hogy a pályázat anyagaiban benne felejtettem az ország két legismertebb emberének fotóját, a hátuljára pedig igen barátságos, meleg hangú szöveget írtam – mintha ezt ők tették volna.


Amikor a pályázat elbírálására kijelölt idő eljött, voltam olyan bátor, és az egyik bíráló biztost megkértem, hogy nézzen bele az anyagomba, és az ottfelejtett levélkét és fényképet vegye ki, nem szeretném, ha a barátaim azt hinnék, hogy rájuk hivatkoztam. A miniszterelnök úr, amúgy is kényes az ilyesmire, nem volna jó, ha a gyermekkori barátságunk – ami a két családot is összefűzi, egy ilyen kis semmiség beárnyékolná. Mit mondjak?


                                   

HÁROM PERC ALATT NYERTEM!

 

Felvettem, néhány százmillió forint vissza nem térítendő támogatást, hiszen szóbeli bankgaranciát is fel tudtam mutatni, az egyik nagy bankvezér fotójával. Minden ment, mint a karikacsapás. A pénzt azonnal utalták az Alcsúton lévő kutyaólból kialakított albérletembe. Hetente pályázok valami érdekes témával, mindig van egy kis szerencsém, mert eddig még soha nem utasítottak el. Nyerek és nyerek. Tollasodok, ahogy mondják az ismerőseim. Ma már ott tartok, hogy minden okmányba beírom, hogy teljes szívvel és lélekkel támogatom azt a politikai hatalmat, amely segíti, támogatja a magán kezdeményezést, tiszteli, becsüli a szorgalmas, odaadó munkát, ráadásul igazi pártkatonaként ezt még hirdetem is.

 

Reggel 8 óra. Cseng a telefon, és én balga, felveszem! Az egyik behajtó cégtől keresnek, mert már megint nem fizettem be valamelyik közüzemi számlát. Szidom a jó édes anyukáját annak is, aki ezt a barom pályázati és haveri rendszert kialakította, amihez csak az álmomba jutottam hozzá. A mezei nyúlból legfeljebb pörkölt lesz, ha valamelyik vadász elé kerül, és kilövi… Miért van az, hogy az életben is előfordulhatnak hasonló esetek? Egyeseknek, disznójuk  nincs, csak disznó szerencséjük:  Mi meg itt vagyunk a posványban, csak álmodozunk, révetegen gondolunk arra, hogy majd talán egyszer, április 6. után…


Villás Lajos

 

1.kép: galeria.sportgeza.hu, Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumának elnöke, Felcsút polgármestere (b) és Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszélget.

 

2.kép: MTI /Kallos Bea, Széles Gábor milliárdos, a Magyar Hírlap tulajdonosa, a Békemenet szervezője, Budapesten, a Békemenet tüntetésén.

 

3.kép: Mezei nyúl

Utoljára frissítve: 2014-03-23 08:44:31

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>