. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Házőrző a dróton, az út közepén egy marhalábszárral
2013-09-19 10:39:48
Házőrző a dróton, az út közepén egy marhalábszárral

Házőrző a dróton, az út közepén egy marhalábszárral

Gyömrőn döbbenetes látvány fogadta azt a kerékpárost, aki értesítette a hatóságokat a tegnapi napon. Szeptember 18. napján délután azért tett bejelentést, mert egy Staffordshire Terrier a Kislápos úton egy tanya kerítésoszlopához volt kikötve három méteres drótkábelen és az útest közepén tartózkodott egy rothadó marhaláb társaságában.

 

KÉPGALÉRIA>

 

A szerencsétlen állat, a bomlásnak indult húst fogyasztotta. A házőrzőként tartott jószágnak víz fogyasztásáról a gazdája nem gondoskodott. Az állat hiába próbálta a közelben lévő pocsolyából a szomját oltani, nem tudta, mert a drót rövid mérete ebben megakadályozta.

 

A tanya kerítésén belül is vannak kutyák ők is rövid pórázra vannak kötve. A tanyán belül tartott ebek mellet is komplett, nagy darab bomlásnak induló lábszárak és a tanya több pontján is oszlásnak indult állatmaradványok láthatók.

 

A minősíthetetlen körülmények között tartott kutyát a gyepmester befogta és értesítette a tanya tulajdonosát, hogy jelenjen meg a helyszínen. A befogott állatnak borzalmas szaga volt a rothadó hústól

 

A Staffordshire Terrier gazdája egy állattartással foglalkozó tanya tulajdonosa K. László gyömrői lakos. K. László a helyszínre érkezve elismerte, hogy az ő tulajdona a kutya. Elmondása szerint az ebet nem szánt szándékkal tartotta az út közepén., - az állat kitépte a drótkerítést és úgy került a tanyán kívülre, a marhalábszárat meg magával vitte, hiszen azt már egy hete adta oda neki.

 

A helyszínen megjelent hatóságokkal szemben a gazda támadóan agresszívan viselkedett. A megjelent hatóságoknak a szemére vetette, hogy ők nem tudják megakadályozni az illegális hulladéklerakást, ezért kényszerült a kutyát az út közepén tartani, hiszen ő természetbarát és így próbálta megakadályozni, hogy szemetet szállítsanak a földekre.

 

Ez az állítása viszont szöges ellentéte volt annak amit percekkel előtte mondott. Annak ellenére, hogy magát természetvédőnek minősíti, tavasszal földjeire engedély nélkül terítetett szennyvíziszapot. Ezért a tevékenységért meg is bírságolták. K. László állattartó pár éve a Tőzeges-tó melletti telkén, úgy tartott szarvasmarhákat, hogy szerencsétlen állatok térdig álltak a trágyába és volt olyan jószág, amelyik  télen belefagyott az ürülékbe.


GYH

 

 

Utoljára frissítve: 2013-09-19 10:47:37

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>