. Ma Auguszta napja van.
Győzelemmel lett harmadik a Storck-csapat
2017-10-11 07:26:37
Győzelemmel lett harmadik a Storck-csapat

Győzelemmel lett harmadik a Storck-csapat

MTI Fotó


A győztes gólt a szünetben csereként beállt Böde Dániel szerezte, aki szinte napra pontosan két éve is nyerőembernek bizonyult a szigetországiakkal szemben. Akkor szintén csereként beállva az ő két találatával fordítottak a magyarok.
    

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese 10 forduló alatt 13 ponttal végzett a harmadik helyen, így lemaradt a 2018-as oroszországi világbajnokságról - ahogy az előzőekről is 1986 óta mindig. Az évet két barátságos meccsel zárja a nemzeti csapat novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen.


A magyar válogatott lendületesen kezdett, próbált mezőnyfölényt kiharcolni és érzékeltetni, hogy győzelemre játszik, azaz nem elégszik meg az egy ponttal, noha azzal is megtartaná harmadik helyét a csoportban. A kezdeti rohamokat az eltiltás után visszatért csapatkapitány, Dzsudzsák lövése nyomatékosította. Tíz perc után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek már ellentámadásokra is vállalkoztak, egy ilyen végén övéké volt az első kaput eltaláló lövés is, de a Svájcban kétszer is nagyot hibázó Gulácsi ezúttal biztosan hárított.
    

A magyarok jobbára görcsösen és ötlettelenül próbálkoztak, még lövőhelyzetig sem igen jutottak, a feröeri kapusnak először a 33. percben volt dolga, amikor Dzsudzsák szabadrúgását könnyedén tenyerelte ki. Ekkor már a szurkolók is kezdték elveszíteni a türelmüket, előbb ébresztőt kiabáltak a játékosoknak, majd kissé vulgárisabban is kinyilvánították nemtetszésüket. Később Dárdai Pált, a válogatott korábbi kapitányát éltették, végül németül azt skandálták, hogy "viszontlátásra", azaz Storck távozását követelték. Az első félidő lefújásakor pedig hangos füttyszóval fejezték ki véleményüket.
    

A második félidőt ugyanakkor ismét lendületesebben kezdte a magyar csapat, amely néhány veszélyesen érkező beadással keltett zavart a feröeri védelemben, de Nielsennek nem kellett védenie. Ezúttal tíz perc elteltével sem hagytak alább a magyar rohamok, Dzsudzsák tiszta helyzetből lőhetett, de a labda ismét elkerülte a kaput. Nem úgy, mint Stieber próbálkozásánál, melynél már vetődve kellett hárítania a szigetországi kapusnak.
    

A 60. perctől ismét meddővé vált a magyar fölény, egyedül Ugrai kiugrása okozott veszélyt, de akkor az utolsó pillanatban mentett egy becsúszó védő. Az utolsó negyedórára ismét kritikussá vált a közönség, előbb ollézott a vendégek hosszan tartó támadásépítésekor, majd kórusban fejezte ki, mi a véleménye a hazai csapat mutatott produkciójáról, egyúttal ismét elköszönt a magyarok német szakvezetőjétől. Az egész mérkőzés legveszélyesebb lövése ebben a periódusban történt: Bartalsstovu centikkel tévesztette el a bal felső sarkot.
    

Kimaradt feröeri lehetőséget Böde "büntette meg", aki egy szögletet követően másodjára betalált a kapuba, így két éven belül másodszor szerzett győztes gólt az északiakkal szemben. A hajrában már nem változott az eredmény, de a közönség többször így is hangos skandálással jelezte, hogy elégedetlen a látottakkal. A lefújást követően ezt füttyszóval nyomatékosították a drukkerek, akik véleményüket a szurkolást megköszönő játékosoknak is kifejezték.
   

 "Nem volt egyszerű mérkőzés. Tudtuk, hogy mivel tartozunk a svájci vereség után a szurkolóinknak, s ha nem is sikerült sokkal, de azért nyertünk 1-0-ra. Nem játszottunk jól, de végig nyerni akartak a játékosok, ezért megdicsértem őket" - jelentette ki Bernd Storck, aki nem kívánt részletekbe menően beszélni a találkozóról, egyúttal hozzátette, a csapat ezúttal nem kapta meg azt a támogatást drukkereitől, amit megszokott, ő pedig ehhez hasonlót még nem élt át pályafutása során.
    

"Jó mérkőzést játszottunk. Néhány labdát ugyan eladtunk, de azért stabilan védekeztünk. A második félidő első fele is rendben volt még, de a végére elfáradtunk. Nem mondom, hogy nem érdemelték meg a győzelmet a magyarok, de csalódottak vagyunk, hogy tíz perccel a vége előtt kaptuk a három pontot eldöntő gólt" - értékelt Lars Olsen, a feröeriek dán szakvezetője.


MTI

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>