. Ma Márk napja van.
Gyömrőn tárgyalt Mosóczi László államtitkár
2019-08-28 21:35:30
Gyömrőn tárgyalt Mosóczi László államtitkár

Gyömrőn tárgyalt Mosóczi László államtitkár

Mezey Attila hétfőn egyeztetést folytatott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárral  és  Szűcs Lajossal, térségünk országgyűlési képviselőjével. A tárgyaláson szóba kerültek az útfelújítások, a vasútállomás, az állami utak, Gyömrő közlekedési kapcsolatai és a 2020 utáni uniós források. A polgármester beszámolója szerint nem ez volt az első találkozójuk, több területen kérte már az államtitkár segítségét.

 

Eredményes lobbi eredménye a vasútállomás komplex felújítása

 

A találkozón Mezey Attila  megköszönte, hogy az államtitkár eddig támogatta elképzeléseit, így sikerült elérnie, hogy Gyömrő is bekerüljön azon ötven település közé, ahol a MÁV saját forrásból újítja fel a vasútállomásokat. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a gyömrői vasútállomás a program elejére kerülhessen.  A polgármester jelezte az államtitkárnak azt is, hogy a városon két nagy forgalmú állami út vezet át. Ezek állapota megérett a felújításra, ezért azt kérte, hogy a jövő évi pest megyei útfelújítási programba kerüljön majd be a Bajcsy- Zsilinszky és a Dózsa György út. Emellett, állami forrásra lesz szükség a jövő évben, a Táncsics út-Dózsa György út csomópontjának átépítéséhez.

 

Korlátok és lehetőségek: több EU-s forrás

 

A megbeszélés egyik legfontosabb témája volt a következő Európai Uniós pénzügyi ciklus, fejlesztési lehetőségei voltak. Mint ismeretes 2020-tól Pest Megye leválik a fővárosról így sokkal több EU-s forrás jut térségünkbe. Hatalmas kihívás lesz, hogy minél több forrás érkezzen Gyömrőre. Mezey véleménye szerint ehhez lesz szükség, jó kormányzati kapcsolatokra. A polgármester úgy véli, ezen múlik a város jövője.

 

 

Terítékre kerültek az aktuális problémák

 

A találkozó végén a polgármester, az államtitkár és az országgyűlési képviselő kiment a 4-es út építkezéséhez, ahol Mezey megmutatta, mi okozza a reggelenkénti, elviselhetetlen torlódást Gyömrő irányából.

 

Kép forrása: Facebook

Utoljára frissítve: 2019-08-28 22:27:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>