. Ma Márk napja van.
Gyömrőn ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar
2016-06-20 08:06:28
Gyömrőn ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar

Gyömrőn ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.


A Közösségi Hét során a gyerekeket segítő intézmények, elhagyott zsinagógák és templomok mellett idősotthonokban is muzsikálnak A Budapesti Fesztiválzenekar nagy figyelmet fordít arra, hogy azokhoz az idős emberekhez is elvigye a gyógyító zenét, akik önerejükből nem jutnának el a koncerttermekbe. A hangversenysorozatnak köszönhetően a szépkorú hallgatóság helyben élvezheti a világ tíz legjobbja között számon tartott zenekar kifejezetten számukra összeállított, kimagasló kamara előadásait. A program azért is fontos, mert ledönti a koncertlátogatás előtti akadályokat, és közvetlenül hozzáférhetővé teszi a muzsikát a betegségekkel és magánnyal küzdő, sokszor mozgásában is korlátozott közönség számára.


- bfz.hu -


Utoljára frissítve: 2016-06-20 08:14:52

További híreink
Nagyratörő terveid vannak a weboldaladdal? Akkor ez a lehetőség érdekelni fog
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, hogy néhány tucat megabájtos tárhellyel is beéri. Azokon az ...
2024-03-21 16:18:30, Hírek, Kultúra Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>