. Ma Márk napja van.
Gyenes Leventét választották polgármesternek Gyömrőn
2016-08-28 21:40:15
Gyenes Leventét választották polgármesternek Gyömrőn

Gyenes Leventét választották polgármesternek Gyömrőn

Képen: Gyenes Levente

 

Varga Ernő tájékoztatása szerint Gyenesre 4610-en voksoltak, míg a további két jelölt közül Horváth István Attila (független) 1258, Kovács István (Magyar Munkáspárt) 88 szavazatot kapott. Az adminisztratív teendők még zajlanak, így a hivatalos választási részvétel egyelőre nem ismert - tette hozzá.
         

A több mint 17 ezer lakosú városban tartott időközi önkormányzati választás előzménye, hogy Gyenes Leventét a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet; a bíróság a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el. Az úgynevezett "számlagyáras" perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt.
         

A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes május 31-én benyújtotta lemondását. 
         

Távozását indokolva akkor egyebek mellett azt mondta az MTI-nek: a történtek miatt nem kívánta kellemetlen helyzetbe hozni a - Gyömrő 2000 Kör kilenc képviselőjéből, valamint egy fideszes, egy jobbikos és egy független helyi civil szervezet (HEGY) tagjából álló - képviselő-testületet, amelynek jelezte, hogy újra indulni fog a megmérettetésen, mivel a közügyek gyakorlásától nem tiltották el. 

 

Dr. Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy Gyenes Levente hiába indul a polgármesteri címért, a méltatlanság intézménye továbbra is fennáll, tehát abban az esetben, ha ő nyeri a választásokat, tisztségétől meg kell, hogy fosszák.

 

GYH/MTI


Utoljára frissítve: 2016-08-29 08:09:39

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>