. Ma Márk napja van.
Gyenes Levente polgármester ­lemondását kéri a KIGYE
2014-06-08 09:41:36
Gyenes Levente  polgármester ­lemondását kéri a KIGYE

Gyenes Levente polgármester ­lemondását kéri a KIGYE

Az elmúlt két napban hatalmas vihart kavartak azok a fotók, amelyek Gyenes Leventéről, Gyömrő polgármesteréről kerültek elő.

 

Mint arról a Hírhatár is beszámolt, a polgármester a felvételeken két pucér hölgy társaságában élvezi az életet, illetve készült róla olyan kép is, amelyen némi fehér port fogyaszt. Az esetről a gyömrői KIGYE (Környezet, Ifjúsági és Gyermekvédelmi Egyesület) is megosztotta nézeteit.

 

 


Álláspontjuk szerint Gyenes Levente méltatlanná vált arra, hogy Gyömrőt vezesse, polgárait, így ha egy kicsit is tiszteli a Gyömrő polgárait, le kell mondania.


A közlemény hangsúlyozza, nem az elmúlt napokban országos hírként megjelent botrány az elsődleges oka annak, hogy távoznia kell. Az egyesület emlékeztet, Gyenes Levente bíróság előtt áll, különösen nagy értékű adócsalás vádjával. Gyenes Levente és üzleti köre Gyömrő vállalkozásainak és beruházásainak nagy részét irányítása alatt tartja.

 

 „Gyömrő polgármestere támogatta, hogy egy népirtáshoz vezető, hazánk polgárait jogaitól, majd életétől megfosztó nemzetrontó politika vezéralakjáról Horthy Miklósról nevezzenek el közterületet az országban egyedülállóan Gyömrőn. Döntését a lakosság nyomására nem vonta vissza, csak később a negatív sajtóvisszhang és erős felháborodás láttán puhította álláspontját. Gyenes Levente városában egyesületünk székháza előzetes figyelmeztetés nélkül lebontásra került, egyesületünk vagyonának egy része eltűnt. Bár rendőrségi feljelentéssel éltünk és köztudottan önkormányzati megbízásból történt a bontás, a nyomozás eredmény nélkül zárult. Az eset egybeesett szervezetünk Horthy tér ellenes, tehát az önkormányzat ellen indított kampányával. Kártérítést a mai napig nem kaptunk. Gyenes Leventének ezért kell lemondania” – áll a KIGYE köleményében.

 

A fentiek ellenére a KIGYE megbotránkoztatónak tartja a napokban elterjedt fotókat, de – mint hangsúlyozzák - nem csak tartalmuk, hanem terjesztésük, napvilágra hozásuk is elfogadhatatlan számunkra. Véleményünk szerint az intim képek felhasználása ártalmas és céltalan, emberi mivoltában próbálja megalázni, ellehetetleníteni Gyömrő jelenlegi polgármesterét.

 

 „Az igazi problémák háttérbe szorítása mellett egy ember személyes megalázásnak bulvár eljárása ellen kötelesek vagyunk felemelni hangunkat. Természetesen a kétes eredetű fotókon dokumentált drogfogyasztás elítélendő, de azt is látnunk kell, ha nyakig felöltözöttek lennének az érintettek, nem kapott volna ekkora teret az ügy. Képmutatásnak tartjuk ezért az önjelölt erkölcsi igazságosztók botrányos viselkedését. A kábítószerek elítélésének furcsa módja az a lejárató kampány, aminek szemtanúi lehetünk. A drogfogyasztás ellen az utcán, a szórakozóhelyeken, az iskolákban és a törvénykezésben kell küzdenie minden jóérzésű embernek és feltételezzük, aki hálószobai magánügyeket tesz közkincsé, ezzel megsértve számos normát, nem jóérzésből teszi azt” – írja a KIGYE.

 

Az egyesület azt kéri mindenkitől, ne alacsonyodjanak le a politikai lejáratás szintjére: „Van okunk kérni Gyenes Levente lemondását. A sakktáblánál nem annak kell nyernie, aki csal és kicseréli a bábukat, nem annak, aki egy intim képpel eltereli partnere figyelmét. Gyenes Levente felett a bíróságnak, valamint választóinak kell ítélkeznie” – hangsúlyozza a közlemény.

 

Hírhatár

Utoljára frissítve: 2014-06-08 12:03:11

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>