. Ma Gedeon napja van.
Gyenes Levente bejelentette, hogy miatta nyomoz a rendőrség
2020-01-31 13:37:38
Gyenes Levente bejelentette, hogy miatta nyomoz a rendőrség

Gyenes Levente bejelentette, hogy miatta nyomoz a rendőrség

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást Gyömrőn. A kár értéke közel 10 millió Ft lehet, ugyanis ennyit fizetett ki az önkormányzat egy olyan munkáért, amit a rendelkezésre álló információk alapján nem végeztek el.

 

Reagált a polgármester: ő az "ismeretlen tettes"

 

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere a Facebookon reagált a Gyömrői Hírhatár információira, bejelentette, hogy ő érintett a rendőrségi ügyben. Jelezte azt is, hogy az esettel kapcsolatos közérdekű dokumentumok csak nemrég kerülhettek nyilvánosságra és szerinte a dokumentumok miatt indult el a nyomozás a kazánügyben.

 

A polgármester posztja után nem sokkal szerkesztőségünkhöz is eljutottak az eddig ismeretlen szerződések és számlák, amelyekből kiderülnek a Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola kazánbotrányának részletei.

 

Minden papírt Gyenes Levente írt alá

 

Birtokunkba került az a Vállalkozási Szerződés is, amellyel Gyömrő Város Önkormányzatának képviseletében Gyenes Levente akkori és jelenlegi polgármester 2015 augusztus 17-én megbízást adott a fűtésrendszer felújítására. A szerződést Gyenes Levente saját kézjegyével látta el, mint ahogy a tudomásunk szerint ténylegesen el nem végzett munkákról szóló teljesítésigazolást is ő állította ki. A majd 10 milliós átutalásra is Gyenes adott engedélyt a szintén birtokunkba került, az utalványozást alátámasztó dokumentum szerint. 

 

A Jó Itt Élni Egyesület egyik tagjánál landolt a pénz

 

Gyenes magyarázata szerint az átutalt 10 millióból legalább a két, összesen 4 milliót érő kazánok megvannak és öt éve várják sorsukat egy kereskedőnél. A kereskedőt nem nevezte meg és a kazánok meglétére bizonyítékkal nem szolgált.


Emellett az is furcsa, hogy a 10 millió forintról szóló számla kedvezményezettje nem egy kazánok kereskedésével foglalkozó bolt, hanem a polgármestert támogató Jó Itt Élni Egyesület oszlopos tagjának, Király Lajosnak a cége, a Király-Bau Kft.

 

Az alábbiakban tesszük közzé a bűnügyet kirobbantó dokumentumokat:

 

1) A Vállalkozási szerződés, amelyben Gyenes Levente polgármester megbízza Király Lajost, a Király-Bau Kft. tulajdonosát a munkával.

2) A teljesítési igazolás, amelyben Gyenes Levente polgármester aláírásával igazolja, hogy a Király-Bau Kft elvégezte a munkát, ezért jogosult a közel 10 millió forintos számla benyújtására.

3) A számla, amely alapján Gyömrő Város Önkormányzata kifizette a közel 10 millió forintot a Király-Bau Kft-nek.

4) A költségszámítás, amelyet a biztosítóval egyeztetve fogadtak el.

 

 


Vállalkozási szerződés, amelyben Gyenes Levente polgármester megbízza Király Lajost, a Király-Bau Kft. tulajdonosát a munkával.


  1. A teljesítési igazolás, amelyben Gyenes Levente polgármester aláírásával igazolja, hogy a Király-Bau Kft elvégezte a munkát, ezért jogosult a közel 10 millió forintos számla benyújtására.


  1. A számla, amely alapján Gyömrő Város Önkormányzata kifizette a közel 10 millió forintot a Király-Bau Kft-nek.

A biztosítóval egyeztetett költségszámítás a kazáncsere munkálatairól (1-2. oldal)

A biztosítóval egyeztetett költségszámítás  a kazáncsere munkálatairól(3-4. oldal)

A biztosítóval egyeztetett költségszámítás a kazáncsere munkálatairól (5. oldal)





Utoljára frissítve: 2020-02-01 12:26:30

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>