. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén
2020-02-13 11:52:07
Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén

Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén

Bár a munkáltatói jogköröket nem az Önkormányzat, hanem a Daköv Kft. gyakorolja, a mindenkori polgármesternek komoly beleszólása van abba, hogy ki legyen a telephely vezetője. Gyenes Levente a választások után gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván együtt dolgozni Kertész Gyulával, de információink szerint saját egyesületéből senki nem tudta elvállalni ezt a feladatot.

 

Ellenzéki polgármesterjelölt pozícióban

 

A helyet így az a Horváth István töltheti be, aki az előző önkormányzati választásokon még Gyenes Levente ellenfeleként, polgármesterjelöltként indult a HEGY színeiben. Bár a legutóbbi választáson szavakban még oda-odaszúrogattak egymásnak, de több közös kampányeseményt is szerveztek, többségében társadalmi célú munkákat.

 

Horváth István viszont - mint önkormányzati képviselő - ebben a szerepkörben nehezen fog tudni ellenzéki álláspontot képviselni a testületi üléseken, hiszen így jelenlegi pozíciója jelentősen függ a polgármester jóindulatától.

 

Önkormányzati céges tapasztalatokkal

 

A Gyömrő Magazinban készített riport során többször hivatkoznak tapasztalatára, bár ennek megítélése nem egyértelmű. Pár éve az általa vezetett Szécsény Holding Kft. - mint szécsényi önkormányzati cég - felelős volt többek között a városüzemeltetésért, a városfejlesztésért, a közétkeztetésért, a szemétszállításért és a közművelődésért is. Az országos sajtóba azzal került be, hogy állítólag plágiumgyanús tanulmányokat vásárolt 15 millió forintért. Legalábbis a Magyar Narancs állításai szerint. Horváth István akkor úgy nyilatkozott, hogy nem sértettek törvényt.

 

Az ügy kipattanása, a sorozatos botrányok után Horváth István 2018 elején lemondott a Holding vezetői posztjáról.

 

Változnak az idők

 

Horváth a Signal TV-ben korábban azt nyilatkozta, hogy „Gyenes Levente polgármester megfáradt, ráadásul nem egészséges, ha valaki több mint 3 ciklus óta vezet egy várost.”

 

A Signal TV pedig kemény, kritikus cikket közölt Horváth Istvánról és az általa vezetett HEGY nevű szervezetről „Gyömrői HEGY-omlás” néven, azonban mára eltűnt az új vízművezetőt támadó cikk a TV oldaláról: http://signaltv.hu/index.php/85-tersegi-hirek/423-gyomroi-hegy-omlas

 

Utoljára frissítve: 2020-02-13 15:46:58

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>