. Ma Gedeon napja van.
Folytatódott Rosberg győzelmi sorozata
2016-05-01 16:05:24
Folytatódott Rosberg győzelmi sorozata

Folytatódott Rosberg győzelmi sorozata

Káosz a rajtnál  - Fotó: nemzetisport.hu


A 30 éves versenyző az előző idényt is beleszámítva sorozatban hetedik, pályafutása során pedig már a 18. futamgyőzelmét aratta.


Rosberg mögött világbajnoki címvédő csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője állhatott fel.


Rosberg előnye a mostani sikernek köszönhetően már 43 pont Hamiltonnal szemben.


A rajtnál Rosberg kiválóan jött el, magabiztosan tartotta meg a vezető pozíciót, Räikkönen pedig egy remek manőverrel átvette a második helyet honfitársától, Valtteri Bottastól (Williams). A hetedik helyről startoló Sebastian Vettelt (Ferrari) közben az első kanyarban hátulról meglökte a hazai közönség előtt szereplő Danyiil Kvjat (Red Bull). A németek négyszeres világbajnoka emiatt defektet kapott, majd Kvjat a következő kanyarban is nekiment hátulról, ezért Vettel megpördült, s a gumifalban kötött ki. A baleset miatt a műszaki mentés idejére bejött a pályára a biztonsági autó, amely aztán a harmadik körben hagyta el az aszfaltcsíkot. A televíziós közvetítésben hallott rádiósbeszélgetés szerint Vettel káromkodva, meglehetősen agresszív hangon tájékoztatta saját csapatát a pályán történtekről.


A Safety Car távozása után Rosberg maradt az élen, Bottas viszont visszavette a második helyet Räikkönentől, akit aztán néhány körrel később az időközben a 10. pozícióból felkapaszkodó Hamilton is megelőzött.


Az első kerékcserék után Rosberg az élen maradt, Hamilton viszont feljött a második helyre, mivel a boxkiállása után egyből megelőzte Bottast, akit aztán Räikkönen is lehagyott. Féltávnál tehát sorrendben Rosberg, Hamilton és Räikkönen száguldott a dobogós helyeken.


A hajrához közeledve Rosberg és Hamilton között 13 másodpercről 7.5-re csökkent a különbség, ám a brit címvédőt a Mercedes-csapat a 37. körben arról tájékoztatta, hogy az autója hűtőrendszerével probléma van. Räikkönen közben magabiztosan őrizte a harmadik pozíciót.


Hamilton a műszaki meghibásodástól tartva úgy tűnt, visszavett a tempóból, így Rosberg előnye ismét nőni kezdett, a leintésig pedig már semmi nem veszélyeztette a győzelmét.


Az idei évtől újra gyári csapatként szereplő Renault megszerezte az első vb-pontjait a hetedik helyen záró dán Kevin Magnussen révén, míg a továbbra is csak formálódó McLaren-Honda mindkét pilótája, a spanyol Fernando Alonso és a brit Jenson Button szintén pontot szerzett, előbbi hatodik, utóbbi tizedik lett.


A vb két hét múlva, Spanyolországban folytatódik.


MTI

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>