. Ma Auguszta napja van.
Folytatódik a lehűlés, többfelé várható havazás, hófúvás
2018-02-25 17:33:28
Folytatódik a lehűlés, többfelé várható havazás, hófúvás

Folytatódik a lehűlés, többfelé várható havazás, hófúvás

Hétfőn dél felől tovább növekszik, napközben egyre többfelé meg is vastagszik a felhőzet. Délután, főként az ország déli területein, hószállingózás, havazás is várható. A szél többfelé erős, északkeleten és nyugaton helyenként viharos lesz, a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell.
    

Hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat.
    

Az extrém hideg miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 14 és mínusz 7 fok között alakul, a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon néhol mínusz 15 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő.
    

Kedden több helyen várható havazás. Helyenként megerősödik a szél, ami a hóval borított tájakon hófúvást okoz. A minimumhőmérséklet mínusz 15 és mínusz 8, a maximumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul.
    

Szerdán is több helyen várható havazás, hózápor és többfelé megélénkül a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 17 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között valószínű.
    

Csütörtökön, március elsején kezdetben napos idő lesz, majd délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható havazás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban általában mínusz 16 és mínusz 10 fok között alakul a hőmérséklet, de a gyengén felhős, havas tájakon mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. Napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok közé melegszik a levegő.
    

Pénteken is több helyen várható csapadék. A havazást viszont egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. Emellett megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.
    

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, havas eső, ónos eső, északkeleten havazás. A déli, délkeleti szél időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.
    

Vasárnap főként keleten valószínű eső, záporeső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 3-9 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.


MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>