. Ma Gedeon napja van.
Folytatja a hálózatfejlesztést a UPC Monor környékén
2016-11-15 18:53:54
Folytatja a hálózatfejlesztést a UPC Monor környékén

Folytatja a hálózatfejlesztést a UPC Monor környékén

Képünk illusztráció


Az igazgató felidézte: az optikai hálózat kivitelezése Monoron már zajlik, és ez év végére befejeződik, az 5-18 Mbit/s  letöltési sebesség 500-ra növekszik.     


A UPC Monor-Monorierdő-Nagykáta beruházása több mint 1 milliárd forint, amely saját forrásból valósul meg és jövő év első negyedévének végéig befejeződik.     


Császár Zoltán elmondta azt is, hogy 2017 második negyedévétől a kormányzat Digitális Jóllét Programjával összhangban folytatódik a fejlesztés. Emlékeztetett arra, hogy a program keretében a kormány nemzeti forrásból támogatja a Pest megyei régióban a szupergyors internetelérést szolgáló hálózatfejlesztést. A pályázatot várhatóan december elején írják ki. 
    

Hozzátette: csak a 29-es körzetben több milliárd forintról van szó, és járásonként változó a támogatás. Kiemelte: a kormány azokat a háztartásokat támogatja, ahol nincs olyan szupergyors internet, mint amilyen Magyarország több településén ma már elérhető. "Ez esélyegyenlőség-teremtő programnak is tekinthető."     


Az igazgató közölte: 2018 végére a körzet mintegy 100 ezer pontjára - háztartásokba, vállalkozásokhoz, intézményekhez - jut el az optikai hálózat, és a kormányzati pályázat jelentősen segíthet a többi település fejlesztési sebességén.
    

Császár Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy a 29-es körzetben a UPC az első számú vezetékes szolgáltató. A UPC az ország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, 1,7 millió háztartásban van jelen, több mint 300 településen, 800 ezer ügyféllel rendelkezik, tavaly több mint 60 milliárd forint árbevételt ért el.     


Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára - a térség fideszes országgyűlési képviselője - hangsúlyozta, a kormány fontos célként fogalmazta meg a szélessávú internet eljuttatását minden háztartáshoz. Olyan új digitális szolgáltatások válnak elérhetővé a hétköznapi életben, mint például a Belügyminisztérium (BM) digitális személyigazolványa, ehhez azonban infrastruktúra kell.     


Az államtitkár aláhúzta: uniós forrás nem használható fel a közép-magyarországi régióban, így nemzeti forrásból ír ki pályázatot a kormány - a feltételrendszert már egyeztette a szolgáltatókkal.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-11-15 19:18:40

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>