. Ma Ervin napja van.
Fokozott rendőri jelenlét az utakon és a temetők környékén
2017-10-27 12:46:27
Fokozott rendőri jelenlét az utakon és a temetők környékén

Fokozott rendőri jelenlét az utakon és a temetők környékén

A rendőrség közleményében körültekintő közlekedést kért, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval Mindenszentek és halottak napja alkalmából, a közúti forgalom pedig az átlagos többszörösére nőhet. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek. 
    

A rendőrök elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek. 
   

Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért azt kérik, ne megszokásból közlekedjenek az emberek. 
    

A rendőrség azt is javasolja, hogy az utazás megkezdése előtt az autósok ellenőrizzék autójuk állapotát, ha még nem tették, szereltessenek fel téli gumiabroncsot, a gyalogos-átkelőhelyeket pedig körültekintően közelítsék meg. 
    

Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsi feltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat. 
    

A tömegközlekedést használóknak a rendőrség azt javasolja: lehetőség szerint használják a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket.


A Monori Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsai Mindenszentek és Halottak Napjára

 

A közelgő Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából legtöbben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait, azokra elhelyezzük a kegyelet virágait és meggyújtjuk az emlékezés lángját. Ebben az időszakban már október utolsó hétvégéjén megtelnek a temetők látogatókkal.

 

A Monori Rendőrkapitányság idén is – mint minden évben – a polgárőrségekkel együttműködésben fokozott jelenlétet biztosít a temetők környezetében, abból a célból, hogy mindenki megemlékezése zavartalan maradhasson.  Ehhez az alábbi tanácsokkal is szeretnénk hozzájárulni.

 

Bűnmegelőzési tanácsok:


-          Értékeiket ne hagyják a gépjárművekben. Az elkövetők a legkisebb haszon reményében is betörik a gépjármű ablakait, feltörik annak zárját.

-          Gépkocsijukat, kerékpárjukat mindig biztonságosan zárják le.

-          Lehetőség szerint vegyék igénybe a kivilágított, őrzött parkolókat.

-          Okmányaikat, értékeiket tartsák biztos helyen, ahol illetéktelenek nem férhetnek hozzá. Pl.: kabátjuk belső zsebében.

-          Bankkártyájuk PIN kódját ne tartsák a kártyával egy helyen.

-          Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik. Csomagjaikra fokozottan figyeljenek.  

-          Amennyiben lehetséges ne egyedül menjenek a sírkertbe.

-          Megállapodhat szomszédjával, amíg távol van, figyeljen az ön ingatlanára és ezt tegye meg ön is, ha a szomszédok távol vannak.

 

Ezen túlmenően azt kérik, fokozottan ügyeljenek a KRESZ szabályaira a megnövekedett gépjármű- és gyalogos forgalomra tekintettel! 


Utoljára frissítve: 2017-10-27 12:47:37

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>