. Ma Márk napja van.
Fogzik a baba?
2022-09-13 12:04:57
Fogzik a baba?

Fogzik a baba?

Természetesen nem törvényszerű, hogy a babádnak is sok szenvedést fog okozni, mert előfordulhat, hogy csak abból veszed észre, hogy etetéskor a kibújt fogacskához hozzákoccan a kanál. De sajnos hőemelkedést, hasmenést és nyálkiütéseket is okozhat.

 

Mikor kezdődik a fogzás?

 

Körülbelül a baba 6 hónapos korában kezdődik és 3 éves korig tart. A tejfogak kibújhatnak persze fájdalom nélkül is, de a legtöbb esetben tünetek kíséretében történik. Amikor megduzzad és viszket a baba ínye, az már a fogzás jele. Ha azt veszed észre, hogy a babád mindent a szájába vesz és rág, valamint fokozottan nyáladzik is, akkor már elkezdődött a fogzás. Szerencsére tudod enyhíteni a baba fájdalmát a Peekabooshop.hu rugalmas rágókái segítségével is.

 

Rágóka és ujjra húzható fogkefe a segítség

 

A fájdalom csökkentésére a rágóka az egyik legjobb megoldás. A különböző felületű és alakú rágókák azonnali megnyugvást nyújtanak a baba fájó, duzzadt ínyének. A rugalmas rágókák különösen gyengédek és jól bírják a rágcsálást. Mindenképpen olyanra essen a választásod, amelyik BPA-, PVC- és ftalátmentes, hiszen a kicsi a szájába veszi.

 

A Peekabooshop.hu, weboldalán sok fajta színű és alakú, dán design alapján készült, kiváló minőségű rágóka közül válogathatsz.

 

Az ujjra húzható fogkefe szintén nagy segítséget jelent a fogzási fájdalmak csökkentésében. A lágy szilikonsörtékkel kialakított fogkefével gyengéden át tudod masszírozni a baba duzzadt és fájó ínyét.

 

Milyen tünetek jelenhetnek még meg?

 

A baba szájából állandóan folyik a nyál, sokkal többet sír és nyűgösebb is, mint általában. A lenyelt sok nyál hasmenést válthat ki, a hasmenéstől pedig a popsija kipirosodhat. Éjszakánként sokszor felébredhet, mert az ínyét feszítő fájdalom nem hagyja aludni.

 

A fogzás időszakában legyengül a gyermek immunrendszere, ezért fogékonyabbá válhat a betegségekre, emiatt hőemelkedést és lázat is tapasztalhatsz.

 

A kiságyba a baba feje alá tegyél textilpelenkát, amit cserélj, ha úgy érzed, átnedvesedett a sok nyáltól. A vízhatlan matracvédő lepedővel az ágy matracát is megóvhatod a foltoktól. A nyálkendővel pedig a ruháját védheted meg.

 

Vedd gyakrabban ölbe a kicsit és nyugtasd meg, babusgasd, sokkal több odafigyelésre, törődésre van ilyenkor szüksége.

 

Ne feledd, a fogzás egy természetes folyamat, a fejlődés velejárója, túl lesztek rajta, ha pedig megkönnyíted a baba számára a fogzást segítő, enyhítő eszközökkel, akkor nem is fogja annyira megviselni. De az is lehet, hogy szinte észre sem veszed, csak amikor már áttörtek a fogacskák. Mindenesetre jobb felkészülten várni a fogzást és beszerezni pár rágókát és ujjra húzható fogkefét, hogy ne érjen váratlanul a helyzet.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>