. Ma Emma napja van.
Fogathajtó versenyt rendeznek Vecsésen
2015-05-21 12:29:01
Fogathajtó versenyt rendeznek Vecsésen

Fogathajtó versenyt rendeznek Vecsésen

2015. június 4-7 között a Nemzetközi Lovas Szövetség és a Magyar Lovas Szövetség kiírása alapján, immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg Vecsésen, a Dobrovitz Lovasparkban a világ legjobb négyesfogathajtóinak versenyét.

 

A versenyen induló fogatok nevezése még tart, de már az előzetes információk alapján is látszik ismételten magas sportértékű, nagy verseny várható.

 

A kiírás szerint a négyes fogatok részére a világon mindössze három helyszín Aachen (Németország) – Breda (Hollandia) – Vecsés (Magyarország) teszi lehetővé, hogy a világkupa sorozatversenyen csapatban is megmutassák magukat a fogathajtás mesterei.

 

Nagy küzdelem várható a kettes fogatok népes mezőnyében is. Magyarország rendezésében, az idén Fábiánsebestyénben kerül sor a Kettes-fogathajtó Világbajnokságra, melyen indulási jogot a magyar hajtók a válogató versenyeken szereznek. A tét óriási, hiszen Magyarország a 2013-as Topolcsányi Világbajnokságon elért eredményével címvédő csapatban, és Lázár Vilmos egyéni világbajnoki győzelmével egyéniben is a dobogó legfelső fokán áll. A kettes fogatok esetében tehát válogató lesz a CAIO VECSÉS 2015 mind a csapattagok, mind az egyéni indulók számára. Megmutatják és megmérettetik tudásukat továbbá az egyes és a pónifogatok is- írja a Dobrohorses.hu-ra hivatkozva a Vecsés.hu. 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-05-21 12:35:07

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>