. Ma Márk napja van.
FOCI EB 2016 - Anglia búcsúzott, Izland meglepetésre a nyolc között
2016-06-27 23:34:00
FOCI EB 2016 - Anglia búcsúzott, Izland meglepetésre a nyolc között

FOCI EB 2016 - Anglia búcsúzott, Izland meglepetésre a nyolc között

MTI Fotó: Illyés Tibor


Az izlandi együttes - amely a csoportkörből a magyar válogatott mögött másodikként jutott tovább az F jelű négyesből - a vasárnap esti negyeddöntőben a házigazda francia csapattal mérkőzik Párizsban.


4. perc: A ziccerben kiugró Raheem Sterlinget az ötösön belül elsodorta az izlandi kapus, Hannes Haldórsson. A megítélt büntetőt Wayne Rooney nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte (0-1).
    

6. perc: Jobb oldali bedobás után Kári Árnason csúsztatta meg fejjel a labdát, a bevetődő Ragnar Sigurdsson három méterről a kapuba továbbította (1-1).
    

18. perc: Jól kijátszott izlandi akció végén Jón Dadi Bödvarsson passzolt az angol tizenhatos előtt helyezkedő Kolbeinn Sigthórssonnak, aki 15 méterről, szemből lőtt a bal alsó sarok felé, s bár Joe Hart beleért a lövésbe, a labda átgurult a gólvonalon (2-1).

   

Az angolok csapatkapitánya, Wayne Rooney 115. alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, ezzel - David Beckhammel - holtversenyben második a válogatottsági örökrangsorban, már csak a 125 fellépést számláló Peter Shilton áll előtte.
    

Anglia legutóbbi négy Eb-mérkőzése tizenegyes-párbajjal végződött a kieséses szakaszban, ebből a legutóbbi hármat elvesztették.
    

A találkozó villámgyors gólváltással indult: a negyedik percben Rooney értékesített magabiztosan egy büntetőt, majd két percre rá Izland az első támadásából egyenlített Ragnar Sigurdsson révén. Ez volt az Európa-bajnokságok történetének első olyan mérkőzése, amelynek első hat percében mindkét együttes betalált.
    

Az izlandi csapat ezután is aktívan támadott, s Sigthórsson góljával a 18. percben a vezetést is megszerezte. Ez volt az izlandi támadó első kaput eltaláló lövése a kontinenstornán 263 perc alatt. 
    

A szünetig mindkét fél előtt adódott lehetőség, ám betalálni egyiknek sem sikerült. Az angoloknak azonban nem kellett kétségbe esniük, ugyanis legutóbbi három olyan összecsapásukat megnyerték, ahol hátrányban voltak a félidőben.
   

 A szünet után nem sokkal Ragnar Sigurdsson ollózásánál nagyot védett Joe Hart. Ezt követően az angolok kerültek - némileg meddő - mezőnyfölénybe. Ezzel azonban nem tudtak élni, sőt kontrákból az izlandiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, így meglepetésre a 323 ezer lakosú északi szigetország csapata mérkőzhet a házigazdával a legjobb nyolc között.


MTI

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>