. Ma Emma napja van.
Felsőoktatási felvételi: kezdődik az ügyintézés időszaka
2018-04-19 12:00:08
Felsőoktatási felvételi: kezdődik az ügyintézés időszaka

Felsőoktatási felvételi: kezdődik az ügyintézés időszaka

Mint írták, az e-ügyintézés indulásával az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a személyes információkat, a megjelölt képzéseket és azok sorrendjét, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, továbbá a feldolgozás eredményét. Az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen kérhetik az esetleg hibásan megadott adatok módosítását is.
    

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken - a pillanatnyilag rendelkezésre álló igazolt eredmények alapján - éppen hány pontjuk van. Az adatok folyamatosan frissülnek - jelezték.
    

A május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat - hasonlóan a korábban (2006. január 1-je után) megszerzett érettségi eredményeit igazoló dokumentumokhoz és a 2003. január 1-je után szerzett nyelvvizsga-bizonyítványokhoz - nem kell feltölteni a rendszerbe. Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, akkor meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.
    

A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal módosítani vagy a jelentkezési határidő lejártáig megjelölt jelentkezési helyeket visszavonni legkésőbb július 11-ig lehet az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. 
    

A felvételizők az E-felvételiben tájékozódhatnak jelentkezésükről; mindenkinek érdemes használnia a felületet akkor is, ha semmit sem kell módosítania. A fontos információt tartalmazó üzenetek (például a hiánypótlási felszólítás) a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail postafiókokba is megérkeznek - tette hozzá az Oktatási Hivatal.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>