. Ma Márk napja van.
Fellebbezés helyett közigazgatási perben kérhető jogorvoslat a besorolási döntés ellen
2018-07-24 18:26:06
Fellebbezés helyett közigazgatási perben kérhető jogorvoslat a besorolási döntés ellen

Fellebbezés helyett közigazgatási perben kérhető jogorvoslat a besorolási döntés ellen

A közleményben azt írták, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011-es törvény idén január 1-jén hatályba lépett módosított rendelkezései szerint a közigazgatási per a felsőoktatási felvételi eljárásban hozott besorolási döntés közlésétől számított harminc napon belül indítható el. 


A keresetlevelet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak címezve, de az Oktatási Hivatalhoz elküldve kell benyújtani Ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy Ügyfélkapu hiányában papíralapon - három példányban - a 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímen.
    

Ügyfélkapuval rendelkező jelentkezők a www.oktatas.hu honlapon található perkapun keresztül, az ott megadott űrlap kitöltésével is élhetnek a jogorvoslat lehetőségével. Ügyfélkapuval nem rendelkezők a www.felvi.hu honlapon a Kérvénytár menüpontból letölthető formanyomtatvány segítségével készíthetik el kereseti kérelmüket - olvasható a közleményben.
    

Kiemelték, hogy a korábbi eljárástól eltérően a jogorvoslati kérelem elbírálási határideje - a bírósági eljárás miatt - várhatóan meghosszabbodik. Az OH ezért azt javasolja, hogy keresetet - számolva a pervesztesség esetén fizetendő perköltséggel is - alapos megfontolást követően nyújtsanak be az érintettek.
    

A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait szerdán este nyolc órakor hirdetik ki. Az Oktatási Hivatal az eljárást lezáró, úgynevezett besorolási döntésben állapítja meg, hogy a jelentkező a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül melyiken érte el a felvételhez szükséges ponthatárt.


MTI

Utoljára frissítve: 2018-07-24 18:31:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>