. Ma Márk napja van.
Ezért vásárolj hideghab matracot a gyermekednek
2023-05-10 11:50:36
Ezért vásárolj hideghab matracot a gyermekednek

Ezért vásárolj hideghab matracot a gyermekednek

Közülük is leginkább a hideghab verziókat érdemes választani a sima szivaccsal szemben, a mai cikkünkben pedig megmutatjuk, hogy miért.

 

A hideghab matracok jellemzői

 

A Csingiling Gyermekbútor gyermekmatrac kínálatában is fellelhető hideghab matracok habanyagát alacsonyabb hőmérsékleten habosítják, mint a hagyományos matracokét. Ennek köszönhetően a hideghab matracok szerkezete nem károsodik, és így sokkal strapabíróbbak és tartósabbak lesznek.

 

De emellett még a pozitív tulajdonságaik közé tartozik az is, hogy nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek, és hatékonyabb pontrugalmasságot is biztosítanak, amelynek következtében a fekvőfelületük is sokkal komfortosabb. Hosszan tartó igénybevétel esetén sem adják meg magukat. Nem lesz rajtuk tehát nagyobb besüppedés, kigödrösödés és a párnázóanyagra visszavezethető hátfájás sem fog jelentkezni miattuk.

 

A matracmagban megtalálható mikroszkopikus csatornáknak köszönhető remek légáteresztő és nedvességelvezető képességüket pedig még nem is említettük, amelyek még tovább növelik a komfortot és a matrac élettartamát, ezáltal optimálissá téve az alvás mikroklímáját.

 

A hideghab matracok hátrányai

 

Az egyetlen negatívum, amit fel lehet róni a hideghab matracoknak az, hogy nem természetes anyagból készülnek. Ezt azonban kiküszöböli, hogy a gyártásuk folyamata környezetbarát. Így, ha egy hideghab matrac lecserélésre kerül, akkor annak az anyagát újra lehet hasznosítani.

 

Mi alapján válassz hideghab matracot?

 

Mivel ezeknek a matracoknak a választéka óriási - a normál hideghab matracoktól kezdve a nagyrugalmasságú HR illetve memóriahabos változatokig mindenfélét találhatsz -, így nem a legegyszerűbb feladat kiválasztani közülük a gyermeked számára legideálisabbat.

 

Abban az esetben viszont, ha figyelembe veszed a felhasznált alapanyagok keverékének sűrűségét, akkor már jóval könnyebb dolgod lesz. Ha azt látod, hogy ez a szám magas, akkor biztos lehetsz abban, hogy a matrac alapanyaga is igazán erős és tartós.

 

Ugyanilyen fontos mutató még a matrac keménysége is, mivel ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyermeked éjszakai alvása igazán komfortos legyen. Ezt azonban elég nehéz meghatározni, ugyanis nincsen semmilyen konkrét szabály azzal kapcsolatban, hogy melyik matrac melyik keménységi típusba sorolható.

 

Végül ne feledkezz meg a rugalmasság figyelembevételéről sem!

 

A hazai webáruházakban inkább merevebb hideghab matracok kaphatók, de ezek nem a legideálisabbak. A rugalmasabb változatok sokkal hatékonyabban képesek eloszlatni a súlyt, ezáltal pedig jobban illeszkednek a különböző testfelépítésekhez.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>