. Ma Márk napja van.
Ezekkel az úti játékokkal leköthető a gyerkőcök figyelme
2019-08-20 13:11:52
Ezekkel az úti játékokkal leköthető a gyerkőcök figyelme

Ezekkel az úti játékokkal leköthető a gyerkőcök figyelme

Ott vagyunk már? Mikor érünk már oda? Hogyha ezek a kérdések ismerősen csengenek, akkor minden bizonnyal a jelenséggel sem mondunk újat. A gyerekek sokszor nehezebben tűrik a hosszú utazást, unatkoznak és türelmetlenné válhatnak, ami sokszor próbára teszi a felnőttek idegeit.

 

Pontosan ezt a problémát tudjuk proaktív módon megelőzni azzal, ha jó előre felkészülünk különféle úti játékokkal.

 

Úti játék nélkül nem érdemes útnak indulni

 

Nincs az a mese, könyv vagy tableten játszható mászkálós játék, ami legalább két órán keresztül képes lekötni a gyerek figyelmét. Bizonyos idő eltelte után minden unalmassá válik, és aztán ilyenkor jön a panaszkodás, rosszabb esetben pedig a hiszti.

 

Szülőként nem árt erre már előre felkészülni, és többféle úti játékot is bekészíteni az utazó csomagba. Amikor az egyik iránt már fogytán az érdeklődés, akkor varázslatszerűen elő tudjuk húzni a kalapból a másikat. A jutalmunk pedig újabb fél vagy egy teljes óra csendben és nyugalomban.

 

Már csak azt kell megtalálni, hogy milyen játékot válasszunk utazáshoz.

 

Az ideális úti játék jellemzői

 

Az ideálisnak nevezhető úti játék egyszerű szerkezettel bír, hogy az esetleg széteső darabok elvesztése ne okozzon problémát. Emellett fontos az is, hogy a gyerkőc egyedül is képes legyen vele játszani, ne kelljen emiatt senkinek sem kényelmetlen testhelyzetet felvéve utaznia.

 

Az egyszerűbb logikai játékok, vagy például a különféle színezők tökéletes választást jelenthetnek. Ha egy igazán különleges darabot szeretnénk bekészíteni, akkor az Addictaball nevű ügyességi játék ehhez megfelelő alternatívát kínál.

 

Kártyajátékok az útra

 

Kártyajátékokat egész bátran lehet vinni az utazáshoz, mert érdekesek, és képesek hosszú időre lekötni egyszerre több gyerek figyelmét is. Csak arra kell előzetesen odafigyelni, hogy útközben legyen elegendő hely a kényelmes kártya partihoz.

 

Egyébként a játékgyárak is felismerték már ezt a fajta igényt, ennek megfelelően tehát kimondottan gyermekek részére, és utazáshoz való verziók is elérhetők már a kínálatban. Ezek a szettek nem járnak együtt nagy helyigénnyel, mégis kellően szórakoztatóak és érdekesek ahhoz, hogy néhány órán keresztül lefoglalják a lurkókat.

 

Ez pedig a felnőttek számára is komoly előnyökkel bír. A Játékszigetnél elérhető kártyajátékoknak köszönhetően mostantól nem kell tehát attól tartani, hogy az idillinek tervezett családi utazás gyermekek panaszkodásától és hisztijétől lesz majd hangos.

 

(x)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>