. Ma Kornél napja van.
Előnyök hosszú sora a napelemek használata esetén
2022-06-13 20:27:49
 Előnyök hosszú sora a napelemek használata esetén

Előnyök hosszú sora a napelemek használata esetén

Pedig érdemes sorra venni az előnyöket, hiszen a hagyományos energiahordozók által megtermelt energia vagy éppen a környezetszennyezés egyre szorítóbb kérdései már önmagában is elég nyomós okot adnak arra, hogy mindenki akár a saját életében is megfontolja ezeknek a modern eszközöknek a használatát. 

 

Egy biztosan megtérülő beruházás

 

Az előnyök számbavételekor érdemes is a már megemlített árelőnnyel kezdeni és a napelem rendszer ár tényezőjét átgondolni. Napjainkban nehéz ugyan bármi jóslatot megfogalmazni a jövővel kapcsolatban, azonban az nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a közeljövőben aligha várható az energiahordozók árának mérséklődése. A folyamatok ennek inkább éppen az ellenkezőjét prognosztizálják, ezzel szemben egy napelemes rendszer kiépítése egészen biztosan rentábilis, azaz megtérülő beruházás.

 

Azonban még csak a gazdaságosság egyik eleme a megtérülés, hiszen e pont elérése után már színtiszta nyereség a napelem használata. Hiszen függetlenedni tudunk az áramszolgáltatók áraitól és a piaci trendektől.

 

Átlagos családi ház esetén a kiépítés költsége 3-6 év alatt megtérülhet, míg a napelemek élettartartamára a gyártók akár 25 év garanciát is vállalnak. Magyarországon az átlagos napsütéses órák száma évi 20 ezer körül van, ez pedig annyira jó érték Európában, hogy feltétlenül érdemes kihasználni ezt a természeti adottságunkat.

 

Környezetvédelem gazdaságosan

 

Azt is érdemes számításba venni, hogy már az első években is élvezhetjük a napelemek egyéb előnyeit, mint például a tökéletesen környezetbarát működést.

 

A napelemek óriási előnye, hogy egyáltalán nincs semmilyen környezetet károsító kibocsátásuk, működésük egyáltalán nem terheli még a közvetlen környezetünket sem. A nap fűtőanyaga még évmilliárdokig elegendő fűtőanyaggal rendelkezik, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy korlátlan energiamennyiséggel látja el bolygónkat már a napfelkelte pillanatától egészen napnyugtáig.

 

Napelem használata széleskörűen

 

Ez az energia aztán elektromossággá alakítva már hűtheti, fűtheti lakásunkat, meghajthatja elektromos berendezéseinket, vagy feltöltheti elektromos személyautónkat, a lehetőségek száma végtelen.

 

A napelemek használatához szélsőséges esetben még infrastruktúra sem szükségeltetik, akár olyan helyen is élhetünk teljes komfortban, ahol még az áramszolgáltatás sincs kiépítve. Ráadásul a fenti előnyöket úgy nyújtja nekünk a napelem, hogy nincs karbantartásigénye, minimális odafigyeléssel évtizedekig képes szolgálni otthonunkat és minket is.

 

Megemlíthető még az is, hogy pályázatok, állami támogatás útján a bekerülés költségei lényegesen lefaraghatók, és hogy egy ilyen rendszer beépítésével az ingatlanunk piaci ára is lényegesen magasabb lesz.

 

(x)

További híreink
Lemondott a Pornhub pornóoldalt működtető cég vezérigazgatója és egy vezetője
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Telex. Mindketten egy, a pornóoldallal kapcsolatos riport megj...
2022-06-28 15:40:07, Hírek, Színes Bővebben
A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
A Donáth Anna kezdeményezésére összehívott európai parlamenti Pegasus bizottság meghallgatta a veszélyes kiberfegyvert kifejlesztő cég, az NSO képviselőjét, aki egyáltalá...
2022-06-24 21:13:58, Hírek, Színes Bővebben
Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Varga Judit igazságügyi miniszternek.
2022-06-24 21:13:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A korrupcióval vádolt, volt fideszes államtitkár Völner Pál ügyvédje tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Var...
Bővebben >>