. Ma Cecília napja van.
Elfolyó közpénzek és elúszott önkormányzati vagyon
2013-10-10 12:49:08
Elfolyó közpénzek és elúszott önkormányzati vagyon

Elfolyó közpénzek és elúszott önkormányzati vagyon

Gyömrő önkormányzat képviselő-testülete a városban több beruházásban is érdekelt Antal Solution Kft. javára, menetrendszerűen kedvező döntéseket hoz évek óta. A gyömrői városatyák újabb 3,6 millió forintot szavaztak meg, egy szolgalmi jog kiváltásért a Kft javára.

 

A vita ismét elmaradt az augusztus 8-i testületi ülésen, hogy ki, mennyire felelősségteljesen gondolkodik és mennyire a város érdekeit veszi figyelembe az ilyen döntéseknél az erősen megkérdőjelezhető. A testületi ülés 8. napirendi pontjának jegyzőkönyv részlete:

 

„Döntés a Gyömrő, Táncsics M. út 37. sz. alatti inkubátorház-parkoló szolgalmi jogának bejegyzéséről.

 

A témát a Pénzügyi és Városfejlesztési és az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság tárgyalta az előterjesztés alapján, mely a jegyzőkönyv 8. sz. mellékletét képezi, és elfogadásra javasolta a Képviselő – testületnek.

 

Kérdés, hozzászólás? Nincs.

 

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete dönt arról, hogy a Gyömrő, Táncsics M. út 37. sz. alatti 1535 és 1536 hrsz-ú ingatlanra szolgalmi jogot alapít. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a szolgalmi jog alapításához és bejegyzéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg és a szolgalmi jog alapításáról szóló megállapodást az előterjesztett formában írja alá.”

 

A tizenegy városatya közül hat - Gyenes Levente polgármester, Mezey Attila alpolgármester, Fábián Béla, Kossuth László, Spaits Miklós, Székely Attila képviselő - jelent meg és szavazta meg az előterjesztést a képviselő-testületi ülésen.

 

A gyömrői önkormányzat a Magyar-Szlovák pályázaton nyert forrást Inkubátor-ház létesítésére. Az Antal Solution Kft. jó érzékkel élt az adódó lehetőséggel és megvásárolta az önkormányzat elől a jövőbeli inkubátorház helyét. Így a cég értékesítette tovább az önkormányzatnak a Táncsics Mihály út 37 sz. alatti romos épületet.

 

Az Inkubátor-ház használatához viszont még szükséges az építési engedélyben előírt számú parkolóhely létesítése. Az Antal Solution Kft. ennek a kiváló információnak birtokában és ismét meglátva a jó üzleti lehetőséget, ismételten élt a kínálkozó lehetőséggel. A parkolóhelyek kialakításhoz szükséges területet megszerezte a már a kínosan bénázó gyömrői önkormányzat elől. A cég a tulajdonszerzése után rögtön ajánlatott tett a városvezetésnek, nettó 3,6 millió forintért cserébe szorgalmi jogot enged az Inkubátor-ház parkolóhely használatra. Az Antal Solution Kft. ajánlatát a város képviselő-testülete elfogadta augusztus 8-i ülésén.

 

Vitatható döntései vannak a képviselő-testületnek, akkor mikor erről a cégről van szó, mert az Antal Solution Kft. valamiért mindig jól jár. A fent említett cég, mint a Békebeli Sörkert üzemeltetője júniusban kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy önkormányzattal kötött szerződésének éves bérleti díj megállapítását módosítsák és mérsékeljék.

 

A cég kérelmet a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság akkor megtárgyalta és támogatta. Gyömrő Város Önkormányzat képviselő-testülete pedig, a 2013. június 10. napján, elfogadta, a bizottságok által javasolt szerződésmódosítást. A sörkert üzemeltetőjének, aránytalanul a piaci ár alatt, egy frekventált helyen lévő területre havonta bruttó 42.000 Ft/hó összeget kell fizetnie egy 490 négyzetméteres területért a város szívében. Annak ellenére megszavazták, hogy a bérlő által kínált, és a bizottság által megalapított feltűnően alacsony bérleti díj, aránytalansága kirívóan szembetűnő.

 

A Békebeli Sörkert havi bérleti díja napi négyzetméter árra lebontva 2,7 Ft, ami 490 m²-re számolva 1323 Ft az egész területért. A piacon egy árus négyzetméterenként napi 780 Ft összeget fizet, közel háromszázszorosát.

 

Gyömrő Város Önkormányzata úgy köt szerződéseket és úgy hozza meg döntéseit, hogy azokkal folyamatosam az Antal Solution Kft.-nek üzleti érdekeit szolgálja ki. A Kft. vásárolta meg a város legfrekventáltabb helyén található Negresco Éttermet, miután az önkormányzat nem kívánt élni elővásárlási jogával. Ugyanez a cég építhetett természetvédelmi környezetben, a Horthy Park közepére egy sörkertet, s szintén ehhez a céghez tartozik a Tófürdő vízisí-pályája. A vállalkozás vásárolhatta meg – versenytárs nélkül és áron alul - a régi, többszáz-négyzetméteres pártházat az önkormányzattól. Ez a cég üzemeltetheti a VIP GYM nevű fitnesz termet egy javarészt uniós forrásokból megépített önkormányzati ingatlanban. Valamint szintén ennek a cégnek az érdekeltségi körébe tartozó, több ezer négyzetméternyi földet vontak belterületi besorolás alá, Gyömrő falusi részén (Kastélydomb Lakópark), hogy utána – már a megnövelt áron – 52 millió forintért vásároljon belőle telket az önkormányzat.

 

Ezek a döntések vajon Gyömrő város érdekeit szolgálják?


GYH

 

 

 

 

 

További híreink
Egy sokoldalú és nőies táskára vágysz? Mi megtaláltuk!
Olyan táskát keresel, ami a hétköznapokban és különleges alkalmakkor egyaránt megállja a helyét? Egy olyan alapdarabnak nevezhető táskát, amivel igazán nőiesnek érzed mag...
2019-11-21 15:01:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Lemondásra szólították fel a szexbotrányba keveredett budaörsi polgármestert
A Fidesz felszólította Budaörs polgármesterét, hogy mondjon le tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. Wittinghoff Tamás még a kampány so...
2019-11-09 13:52:17, Hírek, Aktuális Bővebben
Gyenes Levente Zoltán (Jó Itt Élni! Közösség) Gyömrő polgármestere
Gyenes Levente Zoltán (JÓ ITT ÉLNI! KÖZÖSSÉG) lett Gyömrő polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
2019-10-14 07:37:14, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Fidesz felszólította Budaörs polgármesterét, hogy mondjon le tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátn...
Bővebben >>