. Ma Andrea napja van.
Egész napos sebességellenőrzés lesz a húsvét utáni héten
2017-04-07 21:04:41
Egész napos sebességellenőrzés lesz a húsvét utáni héten

Egész napos sebességellenőrzés lesz a húsvét utáni héten

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére indult kampány kedvező tapasztalatai nyomán a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása - írják a police.hu oldalon.
    

A dokumentált jogsértések esetében intézkedni fognak a rendőrök. 
    

Az ellenőrzés ideje alatt valamennyi úgynevezett komplex közlekedési ellenőrzési pontot - vagyis mindegyik fix telepítésű és mobil modern traffipaxot - használni fognak. A változtatható elhelyezésű műszerek számára több ellenőrzési helyet is kijelölnek.
    

A korábbiakhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosság véleményét is figyelembe veszi. Az e célra megyénként létrehozott e-mail címekre (például speedmarathon@borsod.police.hu vagy speedmarathon@budapest.police.hu) április 12-én 24 óráig várják a javaslatokat.
    

A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok április 18-áig kijelölik a sebességellenőrzések pontos helyszíneit, időpontjait, és erről tájékoztatják a nyilvánosságot.
    

A tavaly áprilisi hasonló akció keretében 857 helyszínen ellenőrizték a járművek sebességét, és 3741 gyorshajtót bírságoltak meg. Ez a 2015-ös akcióhoz képest 25 százalékos csökkenést jelentett, ugyanis akkor még mintegy 5000 gyorshajtót büntettek. A 2015-ös összeurópai akció során a legtöbb gyorshajtót, 11 ezret a 80 milliós lakosú Németországban, a második legtöbbet 5,5 ezret a 60 milliós Olaszországban mérték, a harmadik lett a tízmilliós lakosságú Magyarország 5 ezerrel.
    

Tavaly Kiss Csaba, az ORFK autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője elmondta: a halálos balesetek legfőbb oka évek óta a gyorshajtás.


MTI

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>