. Ma Emma napja van.
E-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet
2017-02-14 21:35:32
E-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet

E-személyire is fel lehet tölteni a vasúti bérletet

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Kazai Katalin, a MÁV-Start Zrt. értékesítési igazgatója a fejlesztést bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a vasúti bérleteket az igazolványok chipje tárolja, így az utasok az e-személyivel igazolhatják a vásárlást, ráadásul 3 százalék kedvezményt is kapnak a vételárból. Ilyen bérletet vásárolni Budapest Déli pályaudvaron és Pusztaszabolcson, valamint Százhalombattán lehet.
    

Hozzátette: a 2016. november 14. előtt kiadott igazolványoknál az alkalmazáshoz szükséges applikációt a bérletpénztáraknál lehet telepíteni, az újabb igazolványoknál erre nincs szükség. Elmondta azt is, hogy a személyi igazolványokra elektronikusan fölírt vasúti bérleteket a jegyvizsgálók gyorsan ellenőrizhetik, a vásárlás pedig egyszerűbb és gyorsabb.
    

A vasúttársaság továbbra is elkötelezett minden elektronikus értékesítési csatorna fejlesztése iránt - hangsúlyozta az értékesítési igazgató.
    

Vidra András, a vasúttársaság infokommunikációs és technológiai rendszerek főigazgatója közölte: a bérlet offline módon is biztonságosan ellenőrizhető, a kártyára fölírt bérletet a régióban még egyetlen vasúttársaság sem vezette be.
    

Hozzátette, amennyiben sikeres lesz az új rendszer, a szolgáltatást más vonalakra is kiterjesztik, és további informatikai fejlesztéseket is bevezetnek a kényelmesebb jegyvásárlás érdekében. Emlékeztetett arra, hogy a vasúttársaság teljes hálózatán működik már az elektronikus jegyrendszer, és legkésőbb a nyáron már a Vonatinfo mobilalkalmazásban is lehet fizetni. Megújul a www.elvira.hu oldal és az internetes jegyértékesítés, az elővárosi pályaudvarokba és intermodális csomópontokba pedig új jegykiadók kerülnek - mondta el.
    

Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára a tájékoztatón felidézte: az új személyik bevezetésekor fontos célkitűzés volt, hogy az igazolványok azonosítóként a közlekedésben is szerepet kapjanak. Ezt a MÁV valósította meg elsőként, és várhatóan más közlekedési társaságok is hasonló fejlesztésekkel jelentkeznek - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az új alkalmazás biztonságos, ellenőrzött, a személyi igazolvány biztonsági funkcióit nem sérti.
    

A helyettes államtitkár elmondta, hogy az e-személyi sikeres újításnak bizonyult, mert az igazoló funkcióján túl lehetőséget ad sokféle szolgáltatás - elektronikus aláírás, banki szolgáltatások, úti okmány - igénybe vételére. Az e-személyikhez a jövőben újabb szolgáltatások és kártyafunkciók kapcsolódhatnak - tette hozzá Hajzer Károly.


MTI

Utoljára frissítve: 2017-02-14 21:36:38

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>