. Ma Béla napja van.
Czibere: lényegében nem volt gazdája a péceli otthonnak
2014-07-17 08:20:04
Czibere: lényegében nem volt gazdája a péceli otthonnak

Czibere: lényegében nem volt gazdája a péceli otthonnak

 

Czibere Károly államtitkár felháborítónak nevezte a péceli otthonban történteket, A  péceli intézményben történt vizsgálatok során alapvető szakmai hibákat tártak fel az idősek ápolásában.

 

Azonnali hatállyal menesztették a Péceli Idősek Otthonának vezetőjét - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán egy más témában tartott fonyódi rendezvényen.

 

 

 

Az Index hírportál szerdán írt arról, hogy egy péceli idősotthonban korábban köztemetéssel eltemetettek sírjait egy temetkezési vállalkozó felszámolta, mert "túl sok helyet foglaltak", és egy "Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai" feliratú márványtábla alatt egy sírba helyezett mindenkit.

 

Az államtitkár felháborítónak nevezte a péceli otthonban történteket, amelyről - elmondása szerint - két hete szereztek tudomást. Az államtitkárság vizsgálatot rendelt el, amely súlyos visszaéléseket tárt fel, ezért az intézmény vezetőjét azonnali hatállyal menesztették - közölte Czibere Károly.

 

Az eset kapcsán hangsúlyozta: a kormányzat határozott célkitűzése, hogy az idősek méltóságát megvédje, akár intézményben laknak, akár nem. Mivel a szociális otthonokban lakók fokozottan kiszolgáltatottak, meg kell vizsgálni, megfelelő bánásmódban van-e részük. Az államtitkárság ezért a következő hetekben az idősotthonokat érintő átfogó vizsgálatot indít országos szinten, amelynek eredménye augusztus közepére várható.

 

Az MTI kérdésére válaszolva Czibere Károly kifejtette, a péceli intézményben történt vizsgálatok során alapvető szakmai hibákat tártak fel az idősek ápolásában, gondozásában. Azon túl, hogy nem tartották be a szakmai protokollt, a ténykedés szabályozottsága és dokumentációja sem volt rendben, lényegében nem volt gazdája a péceli otthonnak - fogalmazott az államtitkár.


Vizsgálatot rendelt el és feljelentést tesz Szőllősi Ferenc polgármester

Vizsgálatot rendelt el a péceli polgármester annak tisztázására, hogy a helyi idősotthonban elhunytak köztemetésének lebonyolításakor az önkormányzattal szerződésben álló temetkezési vállalkozó megsértette-e a megállapodás bármely pontját - közölte a városvezető csütörtökön az MTI-vel. Szőllősi Ferenc (független) ezen túl feljelentést kíván tenni kegyeletsértés miatt ismeretlen tettes ellen.


Kapcsolódó cikkek a témában:

Menesztették a péceli idősotthon vezetőjét

Ennyi jár Pécelen az időseknek: névtelen tömegsír egy márványtábla alatt

 

MTI

Fotó: kormany.hu, Pécelinfo

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-07-17 09:05:22

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>